Onder 12 zoekt een gaatje in de verdediging van Heeze

Basketballers Lieshout sluiten seizoen af

Lieshout - Afgelopen weekend speelden Onder 16-2 en Onder 12 van Basketball Club Lieshout hun laatste wedstrijden van het seizoen. Nu zitten de wedstrijden voor alle teams van de club er op.

Onder 16-2 speelde thuis tegen E.B.C.G. uit Geldrop, de nummer twee van de competitie. Eerder dit seizoen was Lieshout kansloos tegen deze tegenstander, maar ditmaal nam Lieshout een brutale voorsprong van 18-10 in de eerste periode. Bij rust waren de bezoekers ingelopen en hadden zij een minimale voorsprong van 31-32. In het derde kwart kwam Lieshout moeilijk tot scoren. E.B.C.G. liep daardoor uit naar 31-40. Lieshout verkleinde de marge tot 43-49 bij ingang van de laatste periode. Daarin was E.B.C.G. toch de sterkere partij. Lieshout verloor met 49-60. Mayke Rooijackers werd topscorer met 17 punten, waarvan drie driepunters.

Onder 12 ging zondag op bezoek bij BC Heeze. Skye van der Heijden opende de score voor Lieshout, maar daarna was het Heeze dat vaak het netje wist te vinden. Bij rust keek Lieshout tegen een 41-18 achterstand aan. Heeze bleef ook in de tweede helft de bovenliggende partij. Met 11 punten van topscorer Jimmy Scharloo in de laatste twee periodes werd de achterstand iets verkleind. Lieshout verloor met 63-38.