Isis Welten probeert tegenstander van scoren te beletten

Basketballers Lieshout leggen kampioenen vuur aan de schenen

Lieshout - Veel teams van Basketball Club Lieshout speelden afgelopen weekend hun laatste wedstrijden van het seizoen. Onder 12 speelde in Veghel tegen kampioen Attacus en keek snel tegen een 10-0 achterstand aan. Vanaf de tweede periode kwam Lieshout aan scoren toe. Het duel eindigde in een 70-30 verlies. Teun Scheepers scoorde 11 punten.

Onder 14 stond tegenover Falcons in Valkenswaard. Na een moeilijke start vocht Lieshout zich terug. Het ging zelfs met een voorsprong van twee punten de rust in. Halverwege het derde kwart nam Falcons een voorsprong van 9 punten. Lieshout leek te buigen voor de nummer twee in de competitie. maar in een spannende slotfase kwam Lieshout, mede door een driepunter van topscorer Tijmen van den Broek (24 punten), nog terug tot 51-48.

Heren 2 speelde ook een spannende wedstrijd in Valkenswaard. Bij rust was het 36-27 voor Falcons, maar in het laatste kwart dichtte Lieshout het gat van 10 punten en nam zelfs een 51-54 voorsprong. Uiteindelijk wist Falcons de winst binnen te slepen. Lieshout verloor nipt met 63-62.

Heren 1 had thuis geen moeite met Tantalus uit Eindhoven. De scores vielen gemakkelijk. Zowel onder de basket als schoten van afstand. Met een verre driepunter bepaalde Stijn Potting de eindstand op 95-41. Jordy Dols werd topscorer met 27 punten.

Dames 1 had een zware wedstrijd tegen BC Vlissingen. In het eerste kwart kon Lieshout bijblijven, maar bij een stand van 22-20 liep Vlissingen naar een 46-27 ruststand. In het vierde kwart werd de marge nog verder vergroot. Lieshout verloor met 88-59.

Onder 16-2 reisde zondag naar Maastricht voor een duel tegen kampioen Kimbria. Lieshout had bij rust een kleine voorsprong, maar door een press van het thuisteam in het derde kwart verdween deze als sneeuw voor de zon. Lieshout verloor met 52-35. Bankspeler Piet Heinsbergen noteerde 10 punten.

Onder 18 speelde in Den Dungen tegen kampioen Den Dungk. Het was een intens duel, waarin Lieshout tot diep in de wedstrijd een kleine voorsprong had. Met een sterke eindsprint wist Den Dungk de wedstrijd toch in hun voordeel te beslissen. Lieshout verloor met 60-52. Sven Beckers scoorde 21 punten.

Zaterdag speelt Onder 16-2 hun laatste wedstrijd om 16.00 uur thuis tegen E.B.C.G. Onder 12 sluit de competitie zondag af in een duel in en tegen Heeze om 10.15 uur.