Florens Reumerman scoort een layup

Sterk thuisweekend voor basketballers Lieshout

Lieshout - Onder 12 had zaterdag bij rust een 12-20 achterstand tegen Jumpers uit Venray. Het knokte zich terug tot 19-22 in een spannende wedstrijd. Jumpers leek de wedstrijd te beslissen in de zevende periode, maar met goed samenspel én driepunters van Pip Vorstenbosch, Matthijs Rooijackers en Florens Reumerman werd er gewonnen met 40-37.

Onder 14 was even onder de indruk van Schijndel, maar counterde via Rik van Kaathoven (6 punten) en Simon Habraken (8 punten). Lieshout bereikte de rust met een 31-25 voorsprong. In de tweede helft leed het iets te vaak balverlies en sloeg de twijfel in de aanval toe. Tijmen van den Broek (12 punten) werkte zich aanvallend en verdedigend een slag in de rondte, maar Schijndel speelde de wedstrijd zakelijk uit en won met 45-53.

Onder 16-2 begon met een 10-0 run tegen BAL uit Weert. De bezoekers herstelden zich, waardoor het bij rust 27-24 was voor Lieshout. Na rust stond de verdediging van Lieshout als een huis. BAL kwam moeilijk tot scoren en Lieshout kon uitlopen naar een 59-45 overwinning. Finn Flipsen had met 18 punten een belangrijk aandeel in de winst.

Onder 16-1 kwam in actie tegen Schijndel en had al snel een 26-11 voorsprong te pakken. Het besloot daarom aanvalspatronen te oefenen. De bezoekers kropen iets dichterbij, maar kwamen voor rust niet verder dan 33-22. In de tweede helft werd de voorsprong door Lieshout verder vergroot. Met 23 punten van Marijn Sanders en 18 van Pepijn Pols won het met 60-34.

Mannen Onder 18 kende een stroeve start door de zoneverdediging van Barons uit Breda. Tot rust was het een spannende strijd met een stand van 26-24, maar in de tweede helft kwam Lieshout op stoom. Door een ontketende Jason Mennen (31 punten) pakte Lieshout de winst met 72-47.

Dames 1 had geen moeite met Biks Shots uit Hilvarenbeek. Door driepunters van Floor Claassens en Sarah Welten werd met een voorsprong van 37-21 de rust bereikt. Door een stevige verdediging en via fast breaks liep Lieshout in de tweede helft uit naar een 68-27 overwinning.

Op zondag speelde Heren 1 in Eindhoven tegen Tantalus. Al in de eerste helft had Lieshout een flinke voorsprong opgebouwd van 20-47. Dat scoreverloop veranderde ook in de tweede helft niet veel. Alle Lieshoutenaren wisten meerdere scores te noteren, maar Freek Prinsen werd topscorer met 21 punten in een duel dat overtuigend met 57-82 werd gewonnen.