Afbeelding

Koningsspelen bij Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout was weer prominent aanwezig bij de Lieshoutse Koningsspelen. In sporthal de Klumper verzorgde de vereniging een aantal leuke activiteiten voor de basisschoolleerlingen van kindcentrum de Sprankel. Gezien het enthousiasme van de kinderen was de opzet zéér geslaagd.

Al vroeg in de ochtend waren de vrijwilligers van Badminton Club Lieshout actief in de sporthal. Daar moest immers alles klaargezet worden voor een actieve, leuke en sportieve ochtend. Vrijwilligster Ainara Vandegard had daarvoor enkele badminton-gerelateerde spellen bedacht die door de andere vrijwilligers werden uitgewerkt en prima in de smaak bleken te vallen. Toen om 9.00 uur de basisschoolleerlingen van groep 4 en 5 de sporthal binnen kwamen, stond alles dan ook -mooi opgetuigd- klaar voor de jeugd. 

Na een korte introductie door de schoolleiding werden de kinderen in drie grote groepen verdeeld. Naast Badminton was er immers nog heel wat meer te doen in de sporthal. Achter het scherm was een heuse apenkooi opgebouwd en daartussen werd een leuke boks-training gegeven. Door deze opstelling konden de kinderen ieder lesuur doorschuiven van de ene activiteit naar de volgende activiteit.

Bij de badmintonvelden werden de kinderen weer wat verder opgedeeld in kleine teams van 6 leerlingen zodat maximale aandacht aan de kinderen gegeven kon worden en ze voldoende ruimte kregen. Die kleine teams mochten diverse leuke -en vooral actieve- spellen spelen die gerelateerd waren aan de badmintonsport; op deze wijze konden de kinderen op een speelse wijze invulling geven aan de bewegingsgedachte achter de Koningsspelen en gelijktijdig kennis maken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. 

Badminton Club Lieshout is dan ook blij dat zij een bijdrage hebben kunnen leveren aan de Koningsspelen. Ook zij zien immers de jeugd graag wat meer bewegen en sportief bezig. Door mee te werken aan deze opzet hebben ze de kinderen dan ook aan een leuke, sportieve ervaring geholpen en gelijktijdig wat reclame kunnen maken voor leuke en o-zo intensieve badmintonsport.