Ouders en kinderen samen aan het badmintonnen in Lieshout
Ouders en kinderen samen aan het badmintonnen in Lieshout

Ouders jeugdleden maken kennis met Badminton Club Lieshout

Sport Sport

Lieshout - Badminton Club Lieshout vindt betrokkenheid belangrijk. Om die reden hebben de ouders van de jeugdgroepen zelf óók eens kennis kunnen maken met de badmintonsport. In die kennismaking hebben zij -samen met hun kind- kunnen spelen tegen andere ouders-met-kind. Hierdoor weten ze beter wat badminton voor hun kind betekent én worden ze zelf ook aan het werk gezet. 

Sporten belangrijk
Badminton Club Lieshout vindt het belangrijk dat er meer aan gezondheid gewerkt wordt en daar is sporten een goede mogelijkheid voor. Om iedereen kennis te kunnen laten maken met de badmintonsport organiseert de vereniging aan het begin van ieder seizoen enkele inloopdagen. Ook organiseren zij in het voorjaar een ouder-kind toernooi, waar de ouders van de jeugdleden kennis kunnen maken met de badmintonsport. Aan het begin van dit seizoen hebben ze ook al een complete beginnerscursus georganiseerd, waarmee ze meerdere initiatieven hebben genomen om de inwoners aan het sporten (badmintonnen) te krijgen.

Koningsspelen
Ook op andere manieren is de vereniging bezig om zowel de oudere als de jongere inwoners aan het sporten te krijgen. Zo zal de vereniging present zijn op de komende Koningsspelen op 19 april. Door mee te werken aan de sportochtend kan de Lieshoutse jeugd kennis op een makkelijke wijze kennis maken met de snelste zaalsport ter wereld. Inmiddels heeft de vereniging al een aantal vrijwilligers klaar staan die deze ochtend gaan invullen.

Voor jong en oud
Ook op de Laarbeekse roefeldag (dit jaar op 8 juni 2024) zal de vereniging zich weer laten zien. Ook dan kan de jeugd kennismaken met de badmintonsport in het algemeen en Badminton Club Lieshout in het bijzonder. Afgelopen week was het echter de beurt aan de ouders om ook eens kennis te maken met de sport van hun kind. Onder leiding van de jeugdbegeleiding hebben ze allerlei oefeningen gedaan en uiteraard ook een potje gespeeld. Net als bij een speelavond van de jeugd werd ook nu afgesloten met een leuk potje rond de tafel, waardoor de ouders flink moesten aanzetten om de kinderen voor te blijven.