Met vallen en opstaan een duel om de bal

Milheezer Boys en ELI delen de punten

Lieshout - Na een enerverende en op bepaalde momenten emotionele wedstrijd hebben Milheezer Boys en ELI de punten verdeeld. Na een vroege 2-0 voorsprong voor de thuisclub werd het tenslotte 2-2.

Milheezer Boys ging sterk van start en kwam na 1 minuut al bijna op voorsprong met een lage schuiver voorlangs van Van Ansem. Dezelfde speler zag de bal bij zijn tweede grote scoringskans gestopt door doelman Erik Swinkels. Direct hierna was ELI voor het eerst dreigend. Het schot van Youri Arts ging rakelings over. Het overwicht van de thuisclub werd na een kwartier beloond met de 1-0. Met een fraai schot in de kruising liet Louwers doelman Swinkels kansloos. Kort hierna moest Thijs van der Aa het veld geblesseerd verlaten na een niet bestrafte overtreding. Milheezer Boys profiteerde direct van de hierdoor ontstane numerieke meerderheid. Louwers schoot de 2-0 binnen. Hierna kantelde de wedstrijd en namen de Blauwwitten het initiatief over. Dat leidde in de 27e minuut tot de aansluitingstreffer. Het was Ruben van Hoof, die op aangeven van Niels den Bol de 2-1 binnenschoot. 10 minuten later kwam ELI op gelijke hoogte. Een inzet van Niels den Bol op aangeven van Jeremy Raaijmakers werd nog op de doellijn gekeerd. Het was Ruben van Hoof, die in de rebound zijn tweede treffer liet aantekenen, 2-2. Het betere spel van ELI had in de 43e minuut tot een voorsprong moeten leiden. Jaccy van den Enden ging alleen op de doelman af, omspeelde deze, maar de bal werd nog knap op de doellijn tegen gehouden.

Na rust hielden beide hardwerkende ploegen elkaar met de nodige inzet redelijk in evenwicht. In de 65e minuut scoorde de thuisclub bijna, maar van dichtbij schoot Broeks hoog over. Aan de overzijde had Jaccy van den Enden met zijn afstandsschot bijna succes. In de hectische slotfase drong ELI aan, omdat het bij winst nagenoeg zeker zou zijn van het spelen van de nacompetitie om promotie. In de 90e minuut kreeg Youri Arts zijn 2e, opnieuw heel dubieuze, gele kaart. De 10 blauwwitten claimden direct hierna tevergeefs een strafschop. Kort hierna miste Milos Milosevic oog in oog met de doelman dé kans om alsnog de overwinning binnen te halen.

Na 2 weken rust speelt ELI zondag 12 mei uit tegen kampioen Lierop. Op 20 mei is de laatste wedstrijd van dit seizoen. Tegenstander dan is Bavos, dat nog punten moet halen om geen degradatiewedstrijden te hoeven spelen.