Uitreiking wisselbeker Oranjetoernooi 2024
Uitreiking wisselbeker Oranjetoernooi 2024

Oranjetoernooi Jeu de Boules club Beek en Donk

Sport Sport

Beek en Donk - De weergoden waren gunstig gestemd. Na veel twijfel werd besloten het toernooi zaterdagmiddag 4 mei toch te spelen. En ja hoor, ze hadden geluk, want tot 16.30 uur was het droog en heerlijk jeu de boules weer.

Thea van de Loo moest dit jaar haar wisselbeker verdedigen, maar trof haar meerdere in Henk Berkers. Afgelopen week geëerd met een Koninklijke onderscheiding, wist hij deze middag de wisselbeker in de wacht te slepen. Hij won drie wedstrijden en behaalde daarbij 21 pluspunten. De voorzitter Els van Hoogstraten overhandigde hem de fel begeerde wisselbeker. Als tweede eindigde Gerda Berkers, zij won twee wedstrijden en wist 13 pluspunten in de wacht te slepen. Gerda Sanders won een paar weken geleden het Wintertoernooi, maar nu eindigde zij op de derde plaats met 12 pluspunten. Iedereen die meegespeeld had met het Oranjetoernooi ontving bij de prijsuitreiking een oranje plantje.

In de huiskamer van de Waterpoort was nog even een gezellig samenzijn, maar om 16.30 uur vluchtte iedereen naar huis om nog voor de bui thuis te zijn. Met ingang van dinsdag 7 mei worden de speeltijden weer aangepast aan het zomerrooster en dat betekent dat er naast zondags om 10.30 uur er op de dinsdag- en donderdag avond om 19.00 uur wordt gespeeld. Wil je uitproberen of het ook een leuke sport voor jou is , kom dan op bovengenoemde tijden een keertje meespelen op de Jeu de Boules banen naast de beweegtuin op het Rembrandtplein. Iedereen is welkom. Het is een leuke sport voor jong en oud.