Afbeelding
Foto:

Pierre van Dongen bij Zonnebloem Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Het was vorige week de week van de eenzaamheid. Een week om extra aandacht te geven aan mensen met een kleine groep mensen om zich heen. Aandacht voor die mensen is er zeker bij de Zonnebloem. Op donderdagmiddag waren ruim zeventig mensen bij Dave van de Burgt bij elkaar om te genieten van Pierre van Dongen. 

Deze ervaren entertainer uit Handel wist de aanwezigen vanaf het begin bezig te houden met zijn vele liedjes. Pierre heeft een repertoire van meer dan 3000 liedjes in allerlei genres dus kan gemakkelijk inspelen op verzoeknummers. Met nummers als ‘Brandend zand’ en ‘Junge komm bald wieder nach haus’ waren er snel de meezingers die de zaal in beweging bracht. De een wat luider dan de ander maar toch. Een aantal mensen zette zelfs een polonaise in gang. Pierre speelde tweemaal 45 minuten en had nog wat extra nummers in petto zodat de middag voorbij vloog.

Na een heerlijke broodje kroket van Dave was het alweer snel 16.15 uur en stonden de taxi’s voor de deur om de mensen weer naar huis te brengen. Met dit soort gezellige middagen speelt de Zonnebloem goed in op de behoefte van haar gasten en helpt ze eenzaamheid te beperken. Dat kunt u ook, door aandacht te hebben voor de mensen om u heen. Een praatje is snel gemaakt en is voor veel mensen al een fijn contact. Wilt u de Zonnebloem helpen dan kan dat, meld u als vrijwilliger aan bij secretaris Bea Wechgelaar via a.wechgelaar2@upcmail.nl en ze nemen contact met u op.