Afbeelding

Sinterklaasmiddag van de Zonnebloem afdeling Lieshout

Algemeen

Lieshout - Ook voor de gasten van de Zonnebloem uit Lieshout kwam Sinterklaas met zijn knechten op bezoek. Dit jaar was dat op donderdagmiddag 23 november in de hofkamer in het Franciscushof, waar hij werd opgewacht door 35 gasten en de vrijwilligsters van de Zonnebloem. Sinterklaas had twee jonge pieten bij zich die er duidelijk plezier in hadden.

Het viel op dat Sinterklaas goed bekend is in het Lieshoutse, want hij wist een aantal van de gasten toch te verassen met informatie die je alleen weet als je je oren (of die van je luisterpieten) goed te luisteren legt. Intussen was de koffie en gevulde speculaas al door iedereen genoten en was het tijd om te beginnen met het kienen, dat onvermijdelijk op de Sinterklaasmiddag wordt gespeeld. Ook nu werd er weer fanatiek meegedaan en was het telkens weer wachten op de kreet ‘kien’. Dat was dan het sein voor de pieten om het kienformuliertje op te gaan halen en te laten controleren, als het goed was ingevuld brachten zij ook het cadeautje naar de winnaar. 

Tussen het kienen door was het regelmatig de beurt aan Sinterklaas, die nog meer informatie in zijn grote boek had staan, soms tot verrassing van degene die werd aangesproken. Zoals altijd had Sinterklaas het ook nu weer druk en ging hij na enige tijd weer weg, maar niet voordat alle gasten een chocoladeletter van de pieten hadden gekregen. Bij het vertrek werden Sint en pieten uiteraard toegezongen door de gasten met ‘dag Sinterklaasje, dag...’. Iedereen keek terug op een erg gezellige en geslaagde middag.