Afbeelding

Seniorenkoor Lieshout dankt vrijwilligers

Algemeen

Lieshout - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Seniorenkoor Vogelenzang in Lieshout heeft het bestuur van het koor haar vrijwilligers in het zonnetje gezet. Voorzitter Willy van de Ven begon de vergadering met een welkom aan de leden, maar speciaal aan erelid Mien Coolen die al 33 jaar lid is van het koor. Voor haar was er een groot applaus. 

Verder waren er tijdens de vergadering de gebruikelijke onderwerpen zoals het verslag van de Algemene Ledenvergadering van vorig jaar, het jaarverslag van de secretaris en het verslag van de penningmeester. De leden gingen hiermee akkoord. Het bestuur van het koor ziet zich genoodzaakt voor volgend jaar de contributie te verhogen van € 51,00 naar € 55,00 per jaar. Ook dit gaf geen problemen. Nelly de Groot was aftredend als bestuurslid en zij was herkiesbaar. Met een applaus gingen de leden akkoord met een nieuwe periode van drie jaar. 

Na de presentatie van het jaarprogramma voor 2024 was het tijd om de teams te bedanken die als vrijwilliger het hele jaar door in touw zijn. Agatha Verboven en Roos Sleenhoff zorgen dat iedereen altijd de juiste muziek heeft. Elly van Hek en Wies van Eck zorgen voor het ziekenbezoek en Jeanne van de Ven feliciteert de jarige leden altijd met een mooie kaart. Voor hen was er een doos bonbons, voor dirigent Arie Ketelaars een fles wijn en voor iedereen een hartelijk applaus. 

Het is gebruikelijk dat de dirigent aan het einde van de Algemene Ledenvergadering een woordje tot de leden spreekt. Hij deed dat met verve en afsluitend spreekt men de hoop uit dat 2024 weer een mooi muzikaal jaar mag worden. De eerste activiteit op de jaarkalender is deelname aan een korendag in Leudal op donderdag 18 april. Samen met de onlangs aangetrokken pianist Lucas Talsma hoopt het bestuur met het koor er weer een succes van te maken. 

Wie eens wil komen luisteren is van harte welkom op de wekelijkse repetitie op maandag van 13.30 tot 15.15 uur. Volgend jaar bestaat het koor Vogelenzang 50 jaar en daar wordt al met veel verwachting naar uit gekeken. Het zou mooi zijn als er nog wat aanwas van nieuwe leden komt. Vanaf 8 april vinden de repetities weer plaats in de Kerk van St. Servatius in Lieshout.