Afbeelding
Foto: Mark Barten

‘Mensen een zo leuk mogelijke dag bezorgen’

Zakelijk advertorial

In Aarle-Rixtel en omgeving kent iedereen ‘Power to the Pieper’. Frans van den Heuvel voorziet met zijn groentewinkel in een grote behoefte voor Laarbeek en omgeving. Zijn ‘Power to the People’ krijgt ook steeds meer bekendheid. De zorgboerderij, naast de oude winkel van Frans, draait inmiddels een jaar en meer en meer mensen weten de weg ernaartoe te vinden.

Midden in de gezellige, huiselijke woonkamer van Power tot he People zitten Kelsey Migchels en Rachel Leijten. Zij begeleiden vandaag de bezoekers van de zorgboerderij en sturen de vrijwilligers aan. Vijf dagen in de week ontvangen ze met het zorgteam hun gasten, van 10.00 tot 16.00 uur. “Mensen kunnen hier terecht voor een dagdeel of een hele dag. Ouderen die een zorgvraag hebben, waarmee we ook mantelzorgers willen ontlasten. Maar ook ouderen die eenzaam zijn, kunnen hier terecht.” 

Naar elkaar omkijken
De opzet van Power to the People komt voort vanuit de wens van Frans van den Heuvel om als maatschappij meer naar elkaar om te kijken. Naast de zorgboerderij huist in de oude boerderijwinkel de specialistische kinderopvang SAMEN. Bij de winkel zelf is een grote speeltuin waar kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken. En dan is er nog de grote wens om in de grote tuin achter de winkel/zorgboerderij een woonhofje voor senioren te maken, onder meer om ouderen uit hun isolement te halen.

Juist die mix van jong en oud bij elkaar, daarin gelooft Frans. Het succes van zorgboerderij Power to the People is de volgende stap in de verwezenlijken van die toekomstdroom. Kelsey en Rachel zie dagelijks met eigen ogen hoe hun werk zorgt voor blije gezichten. “Die geluksmomentjes, daar doen we het voor. We willen mensen een zo leuk mogelijke dag bezorgen. En dat geluk zit hem al in kleine dingen.” Ze zien dit bij zowel mensen met een zorgbehoefte als mensen die gewoon even ‘onder de mensen’ willen zijn. “Juist voor die mensen bieden we structuur. Ze komen hun bed uit, zijn op een afgesproken moment hier. We eten samen en zorgen voor een gezellige dag.” 

De dag samen starten
De dag op de zorgboerderij wordt altijd gestart met een gezamenlijke kop koffie of thee. “Daarna kijken we naar wat de mensen willen. Met mensen die wat slechter ter been zijn kunnen we een klein stukje de tuin ingaan. Met anderen maken we een wandeling door het dorp. Ook trekken we eropuit met de duofietsen. Als we dan met mensen in hun oude buurt komen, ontstaan bijzondere gesprekken. Dan komen echt mooie verhalen los.”

Een professionele kok zorgt voor een gezonde en lekkere maaltijd ’s middags en daarnaast is er ruimte voor knutselen, spelletjes spelen of gewoon lekker ontspannen. “Mantelzorgers kunnen op zo’n dag thuis zelf echt even opladen. Ze staan toch 24 uur per dag, 7 dagen in de week aan.” 

Maandelijkse inloopmiddag
Om nog meer bekendheid te geven aan de zorgboerderij, mensen ermee kennis te laten maken en ook om eenzame ouderen te bereiken, gaat Power to the People vanaf januari een keer per maand (iedere tweede zondag van de maand) een inloopmiddag organiseren. Van 11.30 tot 12.00 uur is het dan vrije inloop en krijgen mensen gratis een kop soep en broodjes. “Mensen kun op die manier al ervaren hoe het er hier aan toegaat. Gewoon gezellig even samen zijn.” Voor meer info: tel 0642993162.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding