Afbeelding
Foto: Mark Barten

Op de koffie bij… Snel weer lekker in je vel

Zakelijk advertorial

Alice van den Berkmortel is al jarenlang het gezicht van cateringbedrijf ‘De Eetwinkel’ in Aarle-Rixtel. Door corona kon ze een tijd lang niets doen en is ze zich gaan focussen op een opleiding tot hormoon- en gewichtsconsulente. Met succes, want sinds kort is ze gestart met haar eigen praktijk ‘Snel weer lekker in je vel’.

“Alles in ons leven heeft te maken met hormonen”, vertelt Alice. “Ik ben de opleiding gaan doen omdat ik dat gegeven heel interessant vond. Alle processen in je lijf worden aangestuurd door je hormonen. De juiste balans is daarbij cruciaal. Het beïnvloedt o.a. je humeur, je denkwijze, je gewicht en je energielevel. Ik vond dat meer mensen dat moesten weten. Vandaar dat ik gestart ben met ‘Snel weer lekker in je vel’. Inspanning, ontspanning, voeding en slaap zijn daarbij vier belangrijke thema’s. Daar ga ik samen met jou naar kijken.”

Volgens Alice eet tegenwoordig iedereen veel te veel ‘geknutseld’ fabrieksvoedsel. “Veel mensen hebben geen idee meer hoe ze goed moeten eten. Als je weet hoe je lijf werkt dan kun je bewuster keuzes maken. Het gaat daarbij niet alleen om wat je eet, maar ook om hoe je lijf het voedsel verteert. Het is dus ook gewoon voelen wat voeding met je doet en daar gaan we heel bewust naar kijken. Ik ga je geen dieet voorschrijven, maar we gaan samen kijken wat het beste werkt voor jou. Dan blijf je het namelijk ook volhouden en wordt het een stukje bewustwording. Als ik mensen daarbij kan helpen, dan ben ik erg tevreden.” Door de opleiding is ze er ook achter gekomen dat de basis van je gezondheid begint in je darmen. Vandaar dat ze momenteel ook bezig is met een opleiding tot darmtherapeut. “Het heeft eigenlijk allemaal met elkaar te maken. We bekijken dus echt alle facetten. Er wordt als het ware een puzzel gelegd om te kijken waar de problemen die mensen ervaren vandaan komen.”

Mocht je interesse hebben om je hormonen weer in balans te krijgen en om jezelf zo weer op het juiste spoor te krijgen, dan volgt allereerst een vrijblijvend telefonisch gesprek om te kijken of er een klik is. “Mensen moeten wel zelf bereid zijn om er iets voor te doen en ik kan ze daarbij ondersteunen op allerlei manieren. Vervolgens is er een hele uitgebreide intake, waarbij we van alles bespreken. Op het tweede consult kom ik vervolgens met een behandelplan en krijg je uitleg over de betrokken hormonen. Vervolgens is het aan de klant zelf om aan de slag te gaan en bij een derde consult kijken we wat er aangepakt is.”

Een basispakket bestaat dus uit drie consulten. Je kan daarna zeggen dat het stopt, maar je kan ook nog losse consulten ter ondersteuning erbij krijgen. Ook kun je een pakket van een halfjaar afnemen waarbij wekelijks contact gehouden wordt. Voor mensen die vóór eind januari het basispakket afnemen, heeft Alice nu een mooie aanbieding. Zij ontvangen het pakket van €225 voor €175. “Voor veel mensen is er niets moeilijker dan verandering, maar soms is dat wel het enige juiste om te doen.”.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.snelweerlekkerinjevel.nl.