Thomas en Rudy voor het pand van DriveQ aan de Bosscheweg in Aarle-Rixtel
Thomas en Rudy voor het pand van DriveQ aan de Bosscheweg in Aarle-Rixtel Foto: Mark Barten

OCS Laarbeek wordt DriveQ

Zakelijk advertorial

Op de Bosscheweg in Aarle-Rixtel zit al bijna 50 jaar een autobedrijf gevestigd. Op deze locatie gaan Thomas van Hooff en Rudy Roozen dit nu voortzetten en nemen zij het over van Jos Sanders, die vijftien jaar lang OCS Laarbeek had. De naam verandert naar DriveQ, maar de service naar klanten toe blijft zoals die altijd geweest is.

“Natuurlijk is het moeilijk om de zaak na vijftien jaar achter te laten, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat zij er ook een succes van gaan maken en dat gunnen we ze van harte”, begint oud-eigenaar Jos. “We speelden al langer met de gedachten wat we met het bedrijf gingen doen. Thomas en Rudy werkten zo af en toe al eens voor me en toen ik hoorde dat ze interesse hadden om in de toekomst voor zichzelf te beginnen ben ik erover na gaan denken om hen deze mogelijkheid te bieden.”

Klanten niet teleurstellen
Voor Jos was de allergrootste zorg om de klanten niet in de steek te laten. “Klanten zijn altijd goed voor ons geweest, dus dat wilden we ook voor hen zijn. We wilden ze niet teleurstellen, maar met Thomas en Rudy weet ik zeker dat dat goed moet komen.” Per 1 augustus is het tweetal het nieuwe gezicht van DriveQ. “De eerste maand beviel erg goed. We hebben genoeg te doen en de klanten weten gelukkig ook de weg naar ons te vinden. We gaan dan ook op dezelfde voet verder zoals klanten dat gewend zijn.”

Een droom die uitkomt
Thomas en Rudy waren voorheen beiden werkzaam als monteur bij een autodealer. Daar leerden de twee elkaar kennen en spraken ze de ambitie om ooit voor zichzelf te beginnen uit naar elkaar. “Naast het werk daar knapten we samen wel eens auto’s op om deze te verhandelen. Dat was zo’n goede samenwerking dat de fantasieën steeds groter werden om voor ons eigen te beginnen. We kwamen erachter dat we diezelfde passie deelden en met z’n tweeën sta je sterker dan alleen. Dat we deze kans nu krijgen is dan ook erg mooi en daar zijn we Jos dankbaar voor.”

Goede service
Of het nu voor een uitgebreide diagnose is van de auto, een APK-keuring, onderhoud of een kleine of grote reparatie, bij DriveQ kun je voor dit alles terecht. “We komen vanuit de werkplaats en op technisch gebied weten we alles van auto’s. Daarbij hebben we geen 8 tot 5 mentaliteit en zetten we graag een stapje extra voor de klant.” DriveQ is op maandag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur. “Maar we zijn daarin ook flexibel en niet te beroerd om een uitzondering te maken voor de klanten. Dat extra stukje service is belangrijk voor ons. We zien het ook als niet als werk, maar echt als onze hobby en passie.”