Archieffoto: Doelpuntenmaker Tijn van de Berg in actie tegen Boekel Sport
Archieffoto: Doelpuntenmaker Tijn van de Berg in actie tegen Boekel Sport Foto:

Sparta’25 ruikt kampioenschap na zwaarbevochten zege tegen SSS’18

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Sparta’25 heeft zondag een reuzenstap gemaakt richting de titel door te winnen van SSS’18 uit Overloon. Directe concurrent DAW verloor van Eendracht’30 en zag de achterstand op Sparta’25 oplopen tot vijf punten met nog twee wedstrijden te spelen. Indien Sparta’25 de volgende wedstrijd wint, thuis tegen Olympia’18, dan is het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse een feit.

Dat het niet makkelijk zou worden tegen SSS’18 was vooraf bekend. Alle ploegen uit de tweede klasse zijn aan elkaar gewaagd en thuis werd met maar liefst 3-0 verloren van de club uit Overloon. Sparta’25 begon sterk aan de wedstrijd. De eerste goede aanval van de groenwitten had al een voorsprong kunnen betekenen, maar de scheidsrechter kon niet constateren dat de bal de doellijn had gepasseerd bij een scrimmage rond de goal van SSS’18. In de aanval daarop werd SSS’18 gevaarlijk, maar zonder tegendoelpunt tot gevolg. Daarna was Sparta wederom enkele keren dicht bij een doelpunt. De voorsprong kon niet uitblijven en het was Tijn van de Berg die voor een 1-0 voorsprong zorgde. Sparta legde nog enkele goede aanvallen op de mat maar kon de score voor rust niet meer uitbreiden. SSS’18 werd eenmaal uit het niets gevaarlijk met een lucky shot op de lat. Beide teams gingen rusten met een 0-1 tussenstand, daar waar Sparta’25 eigenlijk meer had verdiend.

Na rust schakelde SSS’18 een tandje bij, maar echte kansen leverde dit niet op. Enkele kopballen vanaf de rand 16 vormden geen gevaar voor doelman Bram Werdens die oplettend keepte zonder wereldreddingen hoeven te verrichten. Sparta’25 kwam echter ook niet meer aan goede aanvallen toe waardoor het spannend bleef tot het einde. De goede aanvallen die de supporters in de eerste helft voorgeschoteld kregen, bleven in de tweede helft achterwege. Naarmate het einde vorderde kreeg Sparta weer meer ruimte om te voetballen. Daan van Heijnsbergen was in de slotfase, toen SSS’18 nog meer ruimte weggaf, dicht bij de 0-2, maar zijn schot ging rakelings langs. SSS’18 kwam steeds moeilijker bij de goal en mocht daarom uiteindelijk geen aanspraak maken op de gelijkmaker, waardoor de wedstrijd eindigde in 0-1 in het voordeel van Sparta’25.

Eén keer de winst de winst pakken in één van de twee volgende wedstrijden volstaat voor de titel en zelfs wanneer dat niet lukt blijft de titel dichtbij, want de nummer twee en drie (DAW en Olympia’18) spelen in de laatste competitieronde nog tegen elkaar. Kom daarom allemaal op 14 mei naar sportpark ’t Heereind voor de allesbeslissende thuiswedstrijd in de tweede klasse G met hopelijk een kampioenschap tot gevolg.