Roos Monen (Dames 1) op snelheid naar de basket

Basketballers Onder 14 vechtend ten onder tegen Springfield

Lieshout - Onder 12 speelde thuis tegen Springfield uit Berlicum. Lieshout bleef tot in de tweede helft bij, maar daarna scoorden de bezoekers een reeks ballen en wonnen zij met 24-39.

Ook Onder 14 speelde tegen Springfield om het kampioenschap. Beide teams hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht. Een sterk spelende Tijmen van den Broek moest in de tweede helft vanwege foutenlast gewisseld worden. Springfield kreeg daardoor meer ruimte onder de basket. Ondanks aanvallende acties van Sem Bevers en verdedigend werk van Ish Kempe verloor Lieshout van een sterkere tegenstander met 42-63.

Onder 16-1 speelde tegen E.B.C.G. uit Geldrop. Na drie periodes had Lieshout een comfortabele 46-30 voorsprong, maar de bezoekers knokten zich terug tot 46-42. In een hectische slotfase wist Lieshout de winst veilig te stellen. Het won met 48-45. Marijn Sanders nam 22 punten voor zijn rekening.

Onder 16-2 miste een aantal spelers in de wedstrijd tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Het had het vooral verdedigend lastig met insnijdende spelers en een lange man onder de ring. Bij rust keek Lieshout tegen een 27-41  achterstand aan. Zelfs met een ontketende Joep van Offeren (51 punten) kon een 78-87 verlies niet worden voorkomen.

Mannen Onder 18 werd vorige week kampioen, maar speelde een lastige eerste helft tegen Almonte uit Eindhoven. Bij een 29-31 achterstand na rust, vocht Lieshout zich naar een 52-45 voorsprong in het derde kwart. Met 26 punten van Ties Kortlever en 22 punten van Jason Mennen werd gewonnen met 67-59.

Heren 2 speelt steeds beter en het rook kansen tegen Valkenswaard Falcons. Na twee kwarten stond Lieshout met 26-11 voor. Met gelijkmatig verdeelde scores van alle spelers behaalde Heren 2 de tweede overwinning van dit seizoen met 49-23.

Dames 1 speelde tegen BC Vlissingen om de tweede plek. Na een gelijkopgaand eerste kwart, namen de bezoekers een 18-26 voorsprong. Lieshout kwam in het derde kwart terug tot vier punten, maar door sterke fases van Vlissingen in het derde en vierde kwart verloor Lieshout met 46-73.

Heren 1 speelde tegen Tenderfeet uit Heeswijk Dinther een duel om de tweede plek. De teams waren aan elkaar gewaagd en hielden elkaar drie kwarten lang in evenwicht, met een licht voordeel voor de bezoekers. In het vierde kwart nam Lieshout de voorsprong over en won het met 58-56.