Hamed Alisedaghat, Oleksandr Pavlovych en Jos de Gruijter.
Hamed Alisedaghat, Oleksandr Pavlovych en Jos de Gruijter. Foto:

Een en Twintig verslaat Attaque in beslissingswedstrijd

Sport Sport Sport

Beek en Donk - In de laatste wedstrijd van het seizoen wist het 5e team van Een en Twintig haar verblijf in de 6e klasse te verlengen. In de alles beslissende wedstrijd tegen Attaque uit St. Oedenrode wisten de Een en Twintigspelers ruimschoots aan de goede kant van de score te blijven: 6-3.

Werd de wedstrijd vooraf met het volste vertrouwen tegemoet gezien, de tegenstand die de Attaque spelers boden was aanzienlijk. Jos de Gruyter won met het kleinst mogelijke verschil zijn eerste wedstrijd tegen Mirco Schepens waarna Oleksandr Pavlovych weinig moeite had met Lars van Driel. Hamed Alisedaghat kwam hierna net te kort om de voorsprong uit te breiden van 2-0 naar 3-0. Door deze tussenstand lag er extra druk op de te spelen dubbelwedstrijd.

In deze wedstrijd wisten Olkesandr en Jos hun hoofd op het laatste moment als beste koel te houden. In een spannende vijfsetter trokken de Een en Twintig spelers via een 11-8 overwinning in de laatste game de winst naar zich toe. Hierdoor kon met een comfortabele 3-1 voorsprong de rest van de wedstrijden tegemoet worden gezien. Doordat Oleksander een nipte nederlaag leed tegen Mirco Schepens en Jos de Gruyter in zijn wedstrijd tegen Dirk Schoo ongewild zijn slechte voorbeeld volgde was er na zes wedstrijden plots niets meer over van de voormalige voorsprong en kon met een 3-3 tussenstand de wedstrijd nog alle kanten op.

Doordat Hamed Alisedaghat en Oleksandr Pavlovych vervolgens overtuigend hun wedstrijden tegen respectievelijk Lars van Driel en Dirk Schoo wisten te winnen viel na de 5-3 tussenstand de eer te beurt aan Hamed om in zijn laatste wedstrijd een alles beslissende overwinning binnen te halen. Hamed kweet zich uitstekend van zijn taak. Tegen de sterke Mirco Schepens hoefde hij slechts één game af te staan. Door dit resultaat heeft Een en Twintig haar plaats in de 6e klasse weten te behouden.