Tim van Dalen
Tim van Dalen

Nederlaag koploper Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Een en Twintig leed afgelopen donderdagavond in haar thuiswedstrijd tegen het sterke Valkenswaard een nipte 4-6 nederlaag. 

De start was met een overwinning van Peter van den Eijnde op Marc van de Boom nog voor Een en Twintig. Daarmee bleek het kruit van Een en Twintig voor meerdere wedstrijden verschoten. Rowena de Haas was niet opgewassen tegen Peter van de Sande. Bert Coolen volgde haar voorbeeld tegen Ronald Grijseels, die tot aan dat moment nog zonder competitienederlaag was. Nadat ook het dubbelspel verloren ging en Rowena de Haas net tekort kwam tegen Marc van den Boom stond er na bijna twee uur tafeltennis een 1-4 tussenstandop de borden. Vervolgens begon Een en Twintig aan een inhaalrace. Peter v.d Einde wist Ronald Grijseels zijn eerste seizoensnederlaag toe te brengen, waarna Bert Coolen een overwinningstraktatie had voor Peter van de Sande. Toen Rowena de Haas in een hoogstaande wedstrijd Ronald Grijseels van een tweede nederlaag voorzag leek alles met een 4-4 tussenstand weer open te liggen. Doordat Bert Coolen geen vat kreeg op het ontregelende spel van Marc van den Boom en Peter van de Eijnde net te kort kwam tegen van de Sande eindigde de avond voor de Een en Twintig spelers toch enigszins teleurstellend. Volgende week staat in Tilburg de wedstrijd tegen de nieuwe koploper Luto op het programma.

Team 5 boekte in de streekderby tegen het Aarle Rixtelse ATTC ‘77 een verdiende 7-3 overwinning. Liet Oleksander Pavlovych zich in de openingswedstrijd nog verrassen door Henk van der Bruggen, in de volgende negen wedstrijden sloeg Een en Twintig zeven keer toe. Eva Verrijt ging daarbij voorop in de strijd met drie overwinningen. Hamed Alisedaghat en Oleksander Pavlovych lieten te bij twee. Een en Twintig bezet door deze overwinningen nu een mooie derde plaats.

Voor Een en Twintig 6 stond de kraker tegen koploper Veldhoven op het programma. Een en Twintig, dat met een achterstand van drie punten aan deze wedstrijd begon, zou bij een overwinning weer mee doen in de kampioensrace. Na een moeizaam begin, halfweg werd een 2-3 achterstand genoteerd, kregen de Een en Twintig spelers Helmie, Hans en Christi Eekels steeds meer vat op het spel van hun tegenstanders. Via overwinningen van Helmi en Christi (2) Hans (1) en winst in het dubbelspel werd Veldhoven alsnog met een 6-4 nederlaag naar huis gestuurd. Een en Twintig is hierdoor Veldhoven tot op 1 punt genaderd.

Opbrengst Rabo ClubSupport 
Voorzitter Stefan Hamelijnck mocht op maandag 2 oktober uit handen van Rabobankmedewerkster Mevr. van Schip de opbrengst in ontvangst nemen van de Rabobank clubsupport actie. Binnen Een en Twintig is momenteel sprake van een forse groei van het aantaljeugdleden. “Met deze opbrengst kunnen we weer extra activiteiten organiseren voor onze jeugdleden”, aldus Hamelijnck.