Kampioenen najaar. Kevin Biemans ontbreekt helaas op de foto.
Kampioenen najaar. Kevin Biemans ontbreekt helaas op de foto.

Dubbel kampioensfeest bij Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Niet alleen team 1 mocht zich afgelopen week tot kampioen laten kronen in haar klasse, ook team 6 viel deze eer ten deel. Kwam het kampioenschap voor team 1 niet geheel onverwacht, slechts 1 punt was nodig in de afsluitende wedstrijd tegen Valkenswaard, het kampioenschap van team 6 hing tot op het laatste moment aan een zijden draadje.

Het vaandelteam van Een en Twintig, in Valkenswaard vertegenwoordigd door Bert Coolen, Jordi Kivits en Peter van den Eijnde sloten ook hun kampioenswedstrijd winnend af. Al direct in de eerste wedstrijd haalde Peter van den Eijnde via een 3-0 overwinning de spanning, mocht die al bestaan hebben, over een te behalen kampioenschap weg. Via overwinningen van Bert Coolen (1), Jordi Kivits (2) en Peter van den Eijnde (3) kon via een 4-6 overwinning ook de laatste seizoenswedstrijd winnend worden afgesloten.  Door dit kampioenschap komt Een en Twintig volgend seizoen uit in de hoogste regionale klasse. 

Team 6 begon met een voorsprong van vijf punten aan haar laatste wedstrijd. In Veldhoven wachtte de enig overgebleven concurrent. Drie punten volstonden voor het kampioenschap, op voorhand een klus die te klaren zou zijn. Enigszins onverwacht was de sterkte van het verzet waarmee de Een en Twintig spelers Jolanda Biemans, Kevin Biemans en Christi Eekels te maken kregen. Alle Een en Twintig spelers verloren hun eerste wedstrijd. Toen vervolgens ook nog het dubbelspel door Veldhoven uit het vuur werd gesleept leek het kampioenschap plots een stuk minder zeker. In de volgende partij wisten Kevin en Jolanda Biemans het tij niet te keren met als gevolg een niet verwachte 6-0 achterstand. Een stand waarmee Veldhoven vooralsnog het meeste aanspraak maakte op het kampioenschap. 

In haar wedstrijd tegen Frank de Pundert wist Christi Eekels via een 1-3 overwinning de eerste tegenstoot uit te delen. Het jammerlijke verlies van Jolanda Biemans deed de druk op Kevin Biemans en Christi Eekels in de laatste twee wedstrijden nog verder opvoeren. Alleen bij winst van beide wedstrijden zou niet Veldhoven maar alsnog Een en Twintig de titel veroveren. Kevin Biemans bracht via een 3-0 overwinning de spanning de spanning tot een hoogtepunt. Alle druk rustte nu op de schouders van Christi Eekels. Na een 1-1 tussenstand in games sleepte Christi met een 10-12 overwinning de derde game uit het vuur. De genadeklap voor Veldhoven zo bleek. In de vierde game was bij Veldhoven de hoop verloren en het verzet definitief gebroken. Via een 6-11 gamewinst kon na een lange en spannende tafeltennisavond de champagne dan eindelijk toch nog ontkurkt worden.