Rolf Hendricksen
Rolf Hendricksen

Een en Twintig lijdt forse nederlaag

Sport Sport

Beek en Donk - Tegen tegenstander Stiphout kwamen de Beek en Donkenaren duidelijk te kort. De 8-2 nederlaag was geenszins geflatteerd. Peter van den Eijnde wist via twee overwinningen de Beek en Donkse eer te redden. Door deze nederlaag is Een en Twintig inmiddels beland op een degradatieplek.

Team 2 deed het met een 3-7 thuisnederlaag tegen Veldhoven niet veel beter. In tegenstelling tot team 1 waren er nu wel kansen op een beter resultaat. Maar liefst zes van de tien wedstrijden hadden een beslissende vijfde game nodig. Stefan Hamelijnck leverde met twee overwinningen de grootste bijdrage voor zijn team. Sylvain de Koning moest met één punt volstaan. Jos Beniers was in al zijn wedstrijden dichtbij een overwinning, maar faalde telkens in het zicht van de haven.

Team 3 wist de avond wel met een overwinning af te sluiten, 6-4. Een overwinning waar het aanvankelijk niet naar uitzag, maar via overwinningen van Gijs Oprins (2), Aum van Berlo (2), en Guido Graat (1), kon alsnog een overwinning worden bijgeschreven. Een en Twintig 4 kon zich in Heeze uitleven op de tegenstander die duidelijk een maatje te klein was voor de Een en Twintig spelers Rolf Hendricksen, Tim van Dalen en Bjorn Bor. Omdat Tim van Dalen in zijn openingswedstrijd nog niet voldoende bij de les was kostte dat Een en Twintig de mogelijkheid op een maximale 10-0 score. De nu behaalde 9-1 overwinning brengt Een en Twintig naar de tweede plaats op de ranglijst.

Een en Twintig 5 sloot haar wedstrijd tegen het hoger geplaatste ATTC af met een prima 4-6 overwinning. In een spannend duel met wisselende kansen, Een en Twintig keek na zes wedstrijden nog tegen een 4-2 achterstand aan, waren het uiteindelijk de Een en Twintig spelers Patrick Biemans, Hamed Alisedaghat en Oleksandr Pavlovych die aan het langste eind trokken. Ook Een en Twintig 6 sloot de week af met een overwinning. Kevin Biemans, Jolanda Biemans en Christi Eekels verzamelden gezamenlijk zeven punten, terwijl tegenstander Unicum bleef steken op drie. Door deze overwinning heeft Een en Twintig aansluiting met de middenmoot gevonden. Een en Twintig 7 deelde de punten met Budilia. Ook in deze wedstrijd kwamen de Een en Twintig spelers op achterstand, maar in de laatste twee wedstrijden wisten Shaun Marien en Petri Dovens de Beek en Donkse meubelen nog te redden.

De jeugdspelers Niels van Kessel, Thoms Orbon en Roos van Schip troffen met Veldhoven een iets te sterke tegenstander. Thoms Orbon was met twee overwinningen de sterkhouder binnen de Beek en Donkse gelederen. Niels van Kessel volgde hem met één overwinning op de voet. Roos van Schip speelde sterke wedstrijden, had zeker winstkansen, maar bleef uiteindelijk zonder overwinningen.