Archieffoto: Freek Schoones in actie tegen Schijndel
Archieffoto: Freek Schoones in actie tegen Schijndel Foto: Seraf Vereijken

Sparta’25 wint in doelpuntrijke wedstrijd met 7-3 van VOAB

Beek en Donk - Na de kansloze nederlaag tegen RBC moest Sparta’25 op een donderdagavond aantreden tegen VOAB, die afgelopen zondag de rode lantaarn wist over te dragen aan Erp. Het werd een doelpuntrijke avond waarbij de Beek en Donkenaren uiteindelijk met 7-3 aan het langst eind trokken.

Sparta’25 ging zeer voortvarend van start en binnen 11 minuten wist men al op een 2-0 voorsprong te komen. De 1-0 kwam op naam van Freek Schoones die uit een voorzet van Denzel Hajema de bal wist binnen te koppen. Niet veel later was het Cas Verbruggen die ook met het hoofd wist te scoren uit een corner van Dirk Biemans. Het leek een makkelijke avond te gaan worden, maar na een kwartier spelen wist VOAB de achterstand te verkleinen naar 2-1. Een volledig vrijstaande speler van VOAB kon bij de tweede paal eenvoudig binnenschieten. Het was Rick van Heijnsbergen die de voorspong weer terugbracht op 3-1 voor Sparta, maar er was nauwelijks afgetrapt en VOAB wist opnieuw het doel te vinden 3-2. VOAB wist zelfs na dertig minuten op gelijke hoogte te komen, maar voor rust wist Sparta’25 opnieuw afstand te nemen. Door een mooi afstandsschot van Mike Jansen (4-3) en een doelpunt van Denzel Hajema (5-3) konden de mannen van Jurgen van Wanrooij met een voorsprong gaan rusten.

Na rust bleef Sparta’25 het betere team en wist het uiteindelijk uit te lopen naar een 7-3 eindstand door een doelpunt van Michiel Koot (6-3) en een doelpunt uit een vrije trap van Rick van Heijnsbergen. Zondag speelt Sparta een belangrijke wedstrijd in en tegen Erp; aanvang 14.00 uur.