Sparta’25 verliest van koploper RBC

Beek en Donk - De mannen van trainer Jurgen van Wanrooij verloren afgelopen zondag kansloos met 1-5 van koploper RBC. De gasten uit Roosendaal spreken de ambitie uit om door te stoten naar de top van de amateurs en het lijkt er op dat er niemand in deze Eerste Kasse bij machten is om RBC van het kampioenschap af te houden.

RBC had maar zeven minuten nodig om op een 0-1 voorsprong te komen. Sparta had de mogelijkheid om op gelijke hoogte komen, maar Rick van Heinsbergen kopte de bal uit een voorzet van Dirk Biemans voorlangs. Direct daarop vergrootte RBC de stand naar 0-2. De eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Bram Werdens. Voordat de uitstekend leidende scheidsrechter Wendy Gijsbers voor rust kon fluiten stond het scorebord op 0-4.

Na rust leek het of RBC een versnelling lager ging spelen waardoor Sparta meer in balbezit kwam. Dit nam niet weg dat RBC de voorsprong wist uit te breiden 0-5. Het was Philippe Cleutjens die uiteindelijk de eer van de groen-witten wist te redden. Uit een vrije trap van Dirk Biemans wist hij de bal in het Roosendaalse doel te koppen 1-5. Aanstaande zondag speelt Sparta een uitwedstrijd in en tegen Erp.