Stefan Hamelijnck
Stefan Hamelijnck

Matige prestatie Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - In haar uitwedstrijd tegen Bergeijk heeft het vaandelteam van Een en Twintig niet kunnen imponeren. Als verzachtende omstandigheid kan worden aangevoerd dat vanwege privéomstandigheden Een en Twintig met een incompleet team aantrad. Het gevolg was een terechte 8-2 nederlaag. Door dit resultaat staat Een en Twintig nu op een degradatieplaats. Om daar vanaf te raken zal komende week in de thuiswedstrijd tegen Boxtel uit een ander vaatje getapt dienen te worden.

Een en Twintig 2 boekte een nipte 4-6 zege tegen het Eindhovense Renata. Jeroen Engelhart, normaal gesproken een van de betere spelers, had met slechts één overwinning een wat mindere avond. Zijn teamgenoten Silvain de Koning en Jos Beniers konden dit compenseren met elk twee overwinningen. Ook het dubbelspel was voor Een en Twintig. Door dit resultaat heeft Een en Twintig zich voorlopig veilig van degradatie gespeeld. 

Team 3 behaalde een verdienstelijke 4-6 overwinning. Ook hier was Renata de tegenstander. Joost van Goch was de uitblinker aan Beek en Donkse zijde. Hij bleef al zijn wedstrijden ongeslagen. Aum Hamelijnck volgde hem met twee overwinningen op de voet. Gijs Oprins was verantwoordelijk voor het zesde Beek en Donkse punt. Team 4 leed een enigszins onverwachte nederlaag tegen het lager geklasseerde MTTV. Geen van de Een en Twintig spelers kwam deze avond lekker uit de verf. Bjorn Bor had de meeste kans om zijn avond wat zonniger te kleuren. Hij verloor in de beslissende vijfde game met 11-13 tegen Rob Toll. Een en Twintig heeft de tweede plaats nog steeds in handen, maar zag haar achterstand op de nummer 1 wel oplopen tot 5 punten. 

Team 5 deelde met een 5-5 uitslag de punten broederlijk met Maashorst. Ook deze week was Oleksander Pavlovych met drie overwinningen Beek en Donks meest waardevolle speler. Samen met Hamed Alisedaghat was hij ook verantwoordelijk voor winst in het dubbelspel. Patrick Biemans was verantwoordelijk voor het vijfde punt.
Een en Twintig 6 behaalde een prima 7-3 resultaat tegen het hoger op de ranglijst genoteerd staande Budilia. De Een en Twintig spelers Kevin Biemans, Christi Eekels en Hans Eekels leverden ieder een gelijke bijdrage aan de overwinning. Kevin en Christi wisten bovendien het dubbelspel winnend af te sluiten. Voor Een en Twintig 7 was tegenstander Taverbo een maatje te groot: 1-9. Chris Klingsporn wist als enige zijn tegenstander een nederlaag toe te brengen. Petri Dovens had hetzelfde kunnen doen als zij in de beslissende vijfde game niet een 10-6 voorsprong uit handen had gegeven.

Het jeugdteam van Een en Twintig behaalde een mooie 7-3 overwinning op Taverbo. Lisa Seelen en Roos van Schip bleven de hele wedstrijd ongeslagen. Niels van Kessel volstond met één overwinning. Door deze overwinning bezet Een en Twintig inmiddels een gedeelde derde plaats.