Sparta’25 speelt gelijk in en tegen Erp

Beek en Donk - Na de 7-3 overwinning tegen VOAB was de verwachting van sommige supporters dat ook de nummer laatst Erp even over de knie gelegd zou worden. Dit bleek niet het geval. Het stugge Erp wist Sparta’25 op 0-0 te houden. Behoudens de laatste 10 minuten zat een overwinning er voor Sparta’25 niet in. Beide teams hielden voor het eerst dit seizoen de nul en konden leven met het gelijkspel.

In het begin van de wedstrijd deden beide teams niet voor elkaar onder. Erp hanteerde veelvuldig de crossbal en Sparta’25 probeerde op het nog niet gemaaide veld van Erp kansen te creëren via aanvallen over de zijkant. De pogingen van beide teams stokten meestal al voordat een van beide keepers in actie hoefde te komen. Erp oogde iets dreigender omdat veel ballen in de zestien van Sparta’25 werden gepompt. Sparta’25 kwam enkele keren goed door over de zijkant, maar een echte open kans kon nauwelijks gecreëerd worden. Pas uit een vrije trap van Rick van Heijnsbergen stichtte Sparta’25 het enige echte gevaar van de eerste helft.

In het begin van de tweede helft had Erp op voorsprong kunnen komen. De bal werd laag voor het doel gebracht, maar kon niet worden geraakt door een Erpse aanvaller. Sparta’25 kwam steeds moeilijker aan voetbal toe, maar ook Erp wist, behoudens enkele afstandsschoten, niet tot kansen te komen. Net toen beide teams dachten met een 0-0 stand te eindigen werd Sparta’25 gevaarlijk. De ingevallen Finn Rutten stond aan de basis van enkele gevaarlijke aanvallen. Een 3 tegen 1 situatie werd niet verzilverd, een voorzet leidde niet tot een voorsprong van Sparta’25 en toen Daan van Heijnsbergen dé opgelegde grote kans niet verzilverde, namen beide ploegen genoegen met een gelijkspel.

Erp blijft hiermee op een gedeelde laatste plaats en Sparta’25 blijft net boven de gevaarlijke streep om nacompetitie aan het einde van het seizoen te ontlopen. Hiervoor moet Sparta’25 minimaal op een achtste plaats eindigen. Komende zondag speelt Sparta’25 thuis tegen middenmoter Sarto. Aanvang 14.00 uur.