Van links naar rechts: Oskar Martens, Annabel van Tilburg, Anne Lubbers, Luc Musters en Mark van Melick.
Van links naar rechts: Oskar Martens, Annabel van Tilburg, Anne Lubbers, Luc Musters en Mark van Melick.

Algemene ledenvergadering B.C. De Ganzeveer

Sport Sport

Aarle-Rixtel - Voor de leden van B.C. De Ganzeveer was er donderdagavond 29 februari geen training, maar werd iedereen opgeroepen om aan te sluiten bij de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). De nieuwe aanwinst en tevens nieuwe voorzitster Stefanie opende de vergadering samen met de rest van het bestuur onder het genot van een drankje. Tijdens de vergadering wordt zoals altijd de stand van zaken gedeeld met de rest van de leden.

Seniorencompetitieleider Manon gaf de stand van zaken wat betreft het huidige competitieseizoen, dat voor de meeste teams nog loopt tot en met mei. Waar Ganzeveer 1 en 2 meedoen in de bovenste helft van respectievelijk de Overgangsklasse en de 2e klasse, strijden Ganzeveer 3 en 4 in de onderste helft van de 3e en 4e klasse. Prestaties van de individuele leden binnen de teams zijn wisselend, maar het gaat voornamelijk om de lol van het spelen van wedstrijden. Na Manon was het de beurt aan jeugdcompetitieleider Luc die de stand van zaken deelde omtrent het jeugdteam. In de AB-klasse is er volop strijd. Er wordt niet altijd gewonnen, maar juist een verlies geeft ruimte tot ontwikkeling om het daarna nog beter te doen.

Bart, de penningmeester, was daarna aan de beurt met de balans over 2023 en de begroting van 2024. In een notendop komt het er op neer dat de club nog steeds financieel gezond is, mede door het aantrekken van nevenactiviteiten zoals het matten rollen voor de vlooienmarkten in MFC De Dreef. In de eindstand geven deze nevenactiviteiten extra ruimte voor leuke dingen zoals het organiseren van een kamp voor alle leden. Ook de kascommissie, bestaande uit Wendy en Mark kon dit beamen waarna decharge werd verleend aan het bestuur. Zowel Manon als Bart zijn herkiesbaar voor nog een termijn van drie jaar binnen het bestuur. Hier werd door de aanwezige leden unaniem mee ingestemd.

Tijdens de ALV wordt normaliter ook de vrijwilliger van het jaar bekend gemaakt. Gezien er als bestuur niet gekozen kon worden, ging deze titel naar zowel Anouk als Astrid voor hun bijdrage aan de organisatie van het seniorenfeest alsmede het zorgen voor versgebakken oliebollen tijdens de nieuwjaarsborrel aan de bar. Helaas waren beide niet aanwezig, waardoor de huldiging op een ander moment plaats zal vinden. 

Een nieuwe ontwikkeling die mede werd gedeeld is het opzetten van badmintonlessen voor de jongere kinderen onder de 8 jaar, welke bij genoeg aanmeldingen plaats gaan vinden op de zaterdagochtend. Hiervoor gaan er op 5 en 11 maart lessen gegeven worden tijdens de gymtijden van de basisscholen in Aarle-Rixtel, met als doel kinderen enthousiast te maken voor de sport. Om 22:07 uur werd door de voorzitster Stefanie de vergadering gesloten en werd er met een aantal leden traditiegetrouw, zoals op elke donderdagavond, nog een drankje gedaan aan de bar. Wil je nu ook kennismaken met de club? Laat het hen dan weten en stuur een mail naar info@ganzeveer.nl.