Huib van Zutphen, Chiel van Wanroij, Luciano Deben en David van Rossum kijken naar de bal die onderweg is.

Mariahout verliest van WEC

Mariahout - De wedstrijd tussen de nummer 2 en 4 van de ranglijst was op papier een topper, maar beide teams haalden geen hoog niveau waardoor het geen topwedstrijd werd. WEC was in de beginfase uiterst efficiënt en wist hierdoor de wedstrijd met 1-3 te winnen.

De wedstrijdklok stond nog op de eerste minuut toen WEC al op voorsprong kwam. Een lange bal op rechtsbuiten Stef Verhoeven werd niet goed beoordeeld door de Mariahout defensie, waardoor Verhoeven eenvoudig zijn directe tegenstander kon uitkappen en in de korte hoek binnenschieten: 0-1. Mariahout leek snel terug te komen in de wedstrijd: Haike van der Burgt zette Dennis Veldpaus vrij voor de goal, maar doelman Jasper van Os wist knap redding te brengen. Enkele minuten later schoot Tim Barten uit de draai op doel, maar zijn schot werd geblokt door een verdediger. In de 11e minuut verdubbelde WEC de voorsprong. Het was wederom Stef Verhoeven die naar binnen kapte en vanaf 20 meter hard in de lange hoek schoot: 0-2. De behendige rechtsbuiten van WEC was in de eerste helft een ware plaag voor de Mariahout verdediging, want in de 20e minuut voltooide hij zijn hattrick en schoot hij de bal voor de derde keer in het Mariahout doel: 0-3. Tien minuten voor rust zette Sander Brugmans de bal van de rechterkant voor en schoot Tim Barten de bal bij de eerste paal hoog in het doel: 1-3. In de laatste minuut van de eerste helft leekt Danny Verbakel voor WEC te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet beter, en beide ploegen leden vaak en onnodig balverlies. WEC beperkte zich vooral tot verdedigen en loerde op de counter en de voorhoede van Mariahout kon niet echt gevaarlijk worden. Hierdoor waren er weinig doelkansen. Doelman Jasper van Os wist nog redding te brengen op een schot van David van Rossum en de rebound van Sander Brugmans. Jeugdspeler Daan Raijmakers was nog dicht bij een goal toen hij uit een voorzet van rechts naar de eerste paal trok, maar hij werd hardhandig verdedigd waardoor de bal voorlangs ging. De wedstrijd eindigde hierdoor in 1-3.

Door deze nederlaag loopt koploper Avesteyn verder uit en deelt Mariahout de tweede plaats nu met FC Uden en WEC. Aanstaande zondag 24 maart speelt Mariahout een uitwedstrijd tegen Boskant, aanvang 14.30 uur.