Jeroen Engelhart
Jeroen Engelhart

Belangrijke overwinning voor Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Na vier nederlagen op rij wist Een en Twintig deze neerwaartse spiraal afgelopen donderdag in de thuiswedstrijd tegen Oss te keren. Jordi Kivits bleek voor de Ossenaren een onneembare vesting. Met drie overwinningen en zijn bijdrage aan het gewonnen dubbelspel leverde hij een forse bijdrage aan de 7-3 overwinning. Rowena de Haas volgde hem hierbij met twee overwinningen op de voet. Bert Coolen had een mindere avond. Zijn teller bleef steken op één overwinning. Door dit resultaat heeft Een en Twintig het gat naar aansluiting met de middenmoot aanzienlijk weten te verkleinen.

Team 2 had in Geldrop een complete off day. Door de 10-0 nederlaag is Een en Twintig beland op een degradatieplaats. In de aankomende thuiswedstrijd tegen het iets hoger geklasseerd staande Valkenswaard kan de aangerichte schade wellicht worden hersteld. Ook team 3 gaf niet thuis in de wedstrijd tegen ATTC, 2-8.  De twee winstpunten voor Een en Twintig kwamen deze week op naam van Aum Hamelijnck en Gijs Oprins.

Team 4 deed het aanmerkelijk beter. Via een 7-3 overwinning op het Valkenswaardse Geenhoven bezet Een en Twintig de tweede plek, weliswaar op ruime afstand van koploper Flash. Bij Een en Twintig was wederom Rolf Hendricksen ‘man of the match’ met drie persoonlijke overwinningen en een overwinning in het dubbelspel. Invaller Oleksandr Pavlovych presteerde eveneens prima met twee overwinningen. Ton Paardekoper volgde hem op de voet met één winstpartij. Een en Twintig 5 leverde een prima prestatie in den Bosch. Tegenstander Never Despair mocht ondanks een 2-8 nederlaag niet klagen. Patrick Biemans (en weer) Oleksandr Pavlovych bleven tijdens al hun wedstrijden ongeslagen. Jos de Gruyter sloot de avond af met één overwinning. Door dit resultaat heeft Een en Twintig nog kampioenskansen. Het dient daarvoor wel af te rekenen met koploper ATTC op 4 april. Volgende week krijgt Een en Twintig tegen nummer laatst TTCV eerst nog de kans om de achterstand te verkleinen.

Een en Twintig 6 leed een 6-4 nederlaag tegen Taveres. Hans Eekels bood van de Een en Twintig spelers het meeste verzet. Hij sloot de avond af met twee overwinningen. Jolanda Biemans lukte het één keer om haar tegenstander op de knieën te dwingen. Christi Eekels probeerde dit voorbeeld te volgen, maar moest uiteindelijk in al haar wedstrijden zelf het hoofd buigen. Een en Twintig 7 beleeft een moeizame competitie. Na de 0-10 nederlaag van vorige week kregen Shaun Marien, Petri Dovens en Chris Klingsporn ditmaal met 9-1 klop van Stiphout. Door deze nederlaag lijkt Een en Twintig de laatste plaats die zij nu bezet niet meer uit handen te gaan geven.

De jeugdspelers van Een en Twintig behaalden een prima 5-5 gelijkspel tegen het sterker geachte Never Despair. Thomas Orbon en Roos van Schip sloten de wedstrijd af met elk twee overwinningen. Lisa Ceelen bleef op 0 overwinningen steken, maar had zeker winstkansen in meerdere van haar wedstrijden.