Bert Coolen
Bert Coolen

Een en Twintig strijdt tegen degradatie

Sport

Beek en Donk - Halfweg de competitie kunnen diverse teams van Een en Twintig de voorlopige balans opmaken. Voor team 1 betekent dit dat met een voorlaatste plaats degradatie naar de 2e klasse op de loer ligt. Afgelopen week bleek tegenstander Deurne een maatje te groot, al leek met name Bert Coolen zich niet zomaar gewonnen te willen geven. In twee van zijn drie enkelwedstrijden was hij zijn tegenstander de baas. Jordi Kivits sloot één wedstrijd winnend af. Rowena de Haas bleef puntloos.

Team 2 mag zich een middenmoter noemen, al lijkt dit team wel in de competitie te groeien. Zo had kampioenskandidaat Taveres afgelopen donderdag genoeg te stellen met Jos Beniers, Silvain de Koning en Stefan Hamelijnck die zich niet zomaar gewonnen wilden geven. Uiteindelijk moesten zij met een 4-6 einduitslag toch nipt hun meerdere erkennen in de Eindhovenaren. 

Voor team 3 is en blijft het vechten om degradatie te voorkomen. Afgelopen week werd een verdienstelijk behaald in de uitwedstrijd tegen MTTV. Beide teams staan nu met een gelijk aantal punten oude voorlaatste plaats. Team 4 doet nog mee om het kampioenschap. Meer dan een 5-5 gelijkspel tegen koploper Flash zat er afgelopen week niet in. Met een achterstand van vijf punten en de thuiswedstrijd tegen Flash nog op het programma is voor dit team alles nog mogelijk. Team 5 doet na een 6-4 overwinning op Return uit Oss nog mee in de strijd om promotie. Patrick Biemans was voor Een en Twintig de man van de avond, hij bleef ongeslagen. Oleksandr Pavlovych leed een onverwachte en enigszins onnodige nederlaag tegen Ralf van Hoof, 13-15 in de beslissende vijfde game. Hamed Alisedaghat sloot de avond af met één overwinning. De achterstand op koploper Oss bedraagt momenteel nog slechts drie punten. 

In een competitie waarin de onderlinge krachtsverhoudingen nagenoeg gelijk zijn had team 6 de touwtjes zelf in hadden. Zo was de situatie. Afgelopen zaterdag echter leden de Een en Twintig spelers Christie Eekels, Jolanda Biemans en invaller Shaun Marien in Stiphout een onverwachte 10-0 nederlaag. Door dit resultaat tekenen zich verschillen af tussen de diverse teams. Verschillen die voor Een en Twintig niet direct positief zijn. Een en Twintig 7 bezet vanaf wedstrijd 1 de laatste plaats. Gezien de 0-10 nederlaag tegen Veldhoven lijkt dit team ook niet van plan om deze plaats uit handen te geven.

Het jeugdteam van Een en Twintig wisselt pieken af met dalen. Afgelopen week was er sprake van een dal moment. De bezoekers van Veldhoven bleken in alle wedstrijden duidelijk de beteren. Door de 0-10 nederlaag houdt Een en Twintig vooralsnog de laatste plaats bezet.