Nout van Overbeek scoort een lay up

Lieshoutse basketballteams sterk in eigen huis

Lieshout - Onder 14 speelde tegen Akros uit Boxmeer. Na drie gelijkopgaande periodes was het Lieshout dat de voorsprong nam. Piet Heinsbergen scoorde in het laatste kwart 10 van zijn 21 punten en bij een voorsprong van 10 punten was het Luuk Gevers die de eindstand met een ‘floater’ op 66-54 bepaalde.

Verdedigend startte Onder 16-2 niet scherp. In het tweede kwart verbeterde dit, waardoor ook de aanval beter ging lopen. Mede dankzij Joep van Offeren (32 punten) werd een ruim gat van 61-32 geslagen in het derde kwart. Piet Heinsbergen maakte zijn debuut als bankspelers en zijn eerste score als invaller. De wedstrijd werd gewonnen met 69-43.

Onder 16-1 herstelde zich van een snelle 0-6 achterstand tegen Springfield uit Berlicum. De teams hielden elkaar drie periodes in evenwicht. In het laatste kwart sloeg Lieshout een gat. Alle spelers droegen hun steentje bij. Vooral op Nout van Overbeek (19 punten) en Marijn Sanders (24 punten) hadden de bezoekers geen antwoord. Lieshout won met 63-45.

Mannen Onder 18 kon Octopus uit Vught in het eerste kwart lastig van zich afslaan. Vanaf het tweede kwart begon Lieshout de zoneverdediging van de bezoekers te kraken. Het liep uit naar een ruime 101-38 overwinning. Sjoerd Bast had een belangrijk aandeel met 31 punten, waarvan 5 driepunters.

Heren 2 speelde een spannende wedstrijd tegen BC Heeze. De bezoekers waren steeds een paar punten in het voordeel, tot in het laatste kwart. Bij een 33-37 achterstand boog Lieshout de score om via scores van Bryan Bevers (8 punten), Thijs van den Berg (27 punten) en Jason Mennen (10 punten). Lieshout won daardoor met 64-60.

Heren 1 speelde tegen hekkensluiter Achilles uit Nuenen. In het tweede kwart sloegen de bezoekers een gat van 9 punten. Lieshout wist de schade voor rust te beperken tot 4 punten. In het laatste kwart nam Lieshout een voorsprong van 9 punten, waarna Achilles weer langszij kwam. Door een score van Jordy Dols in de laatste seconden van de wedstrijd won Lieshout met 53-51.

Dames 1 had in de eerste helft moeite om Octopus uit Vught bij te houden. Bij een achterstand van 12 punten, wist Lieshout de stand bij rust gelijk te trekken: 29-29. Octopus liep in het laatste kwart toch weer uit naar een voorsprong van 9 punten. Lieshout scoorde nog een paar keer, maar verloor met 43-48.