Heren 1 wint met ruime cijfers van BAL

Benjamins Basketball Club Lieshout winnen opnieuw

Lieshout - Onder 12 won vorige week en nam dat gevoel mee naar Deurne Pioniers. Het nam een voorsprong van 9 punten, maar vlak voor rust werd het toch spannend. Pioniers verkleinde het verschil tot drie punten. In de tweede helft maakte Jimmy Scharloo een paar belangrijke scores op rij, waardoor Lieshout een voorsprong had van 11 punten. Het won met 31-36.

Onder 14 kwam in Geldrop in actie tegen koploper E.B.C.G, waarvan eerder dit seizoen ruim werd verloren. In een spannende wedstrijd nam Lieshout in het derde kwart zelfs een voorsprong van 41-44, mede door scores van Simon Habraken en een sterk spelende Hugo Kersten. E.B.C.G. herpakte zich in het vierde kwart en pakte ternauwernood de 51-45 overwinning.

Onder 16-2 ging ook op bezoek bij E.B.C.G. In de eerste helft kwam Lieshout moeilijk tot scoren. Bij rust stond het met 33-14 achter. In de tweede helft liep de achterstand niet verder op, maar een verlies was niet te voorkomen: 55-34.

Onder 16-1 ging op bezoek bij koploper Ardito in Zaltbommel. Lieshout werd flink onder druk gezet waardoor het moeilijk kon scoren. Bij rust was het 22-13. Ook in de tweede helft had Ardito de overhand. Marijn Sanders wist, ondanks dubbelteaming, toch nog tot 15 punten te komen in een met 44-28 verloren wedstrijd.

Onder 18 ging in Den Bosch op bezoek bij EBBC en keek bij rust tegen een 32-19 achterstand aan. In het derde kwart liep EBBC verder uit naar 51-33. Lieshout moest in de laatste periode alle zeilen bijzetten en ging vechtend ten onder met 63-48.

Heren 1 had thuis geen kind aan BAL uit Weert. De bezoekers namen vrijwel alleen afstandsschoten, waardoor Lieshout vanuit de rebound snelle aanvallen kon lopen. Met zes spelers in de dubbele cijfers won Lieshout met gemak: 106-54.

Heren 2 speelde een goede eerste helft tegen koploper Springfield’75 uit Born. Aangevoerd door Thomas Hagelaar (22 punten) stond het bij rust 33-35. Na rust kon Lieshout het tempo van Springfield niet meer bijhouden. De bezoekers liepen uit naar een 55-81 overwinning.

Dames 1 opende met een aantal scores tegen Maastricht Knights, dat antwoordde en met een 18-24 voorsprong de rust bereikte. In de derde periode liepen de bezoekers uit naar een voorsprong van 17 punten. Lieshout vocht zich terug, maar kon het gat niet meer dichten. Het verloor met 47-58.