Stijn van den Heuvel, met daarachter Chiel van Wanroij.

Mariahout swingt pas na rust en wint overtuigend van laagvlieger SCMH

Mariahout - Onder het genot van een heerlijk lentezonnetje trad Mariahout aan tegen het elftal van SCMH uit Mariaheide, die volop strijdt voor klassebehoud.

In de 10e minuut had Mariahout een mooie aanval. Huib van Zutphen veroverde de bal en via een mooie crosspass van David van Rossum kwam de bal bij de mee opgekomen linksback Tim Aarts. De afgemeten voorzet van Tim Aarts werd door Tim Barten bij de eerste paal beheerst binnen geschoven: 1-0. Twee minuten later leek de 2-0 te vallen maar het doelpunt van David van Rossum werd geannuleerd vanwege buitenspel. Mariahout speelde slordig en SCMH probeerde met lange ballen de voorwaartsen te bereiken. Dit leidde tot kleine mogelijkheden, maar doelman Luc de Wit wist eenvoudig zijn doel schoon te houden. Een enigszins teleurstellende 1-0 met de rust was het gevolg.

In de 2e helft tapte Mariahout uit een ander vaatje. Tim Barten had een goede voorzet op Dennis Veldpaus, maar diens afronding ging voorlangs. In de 59e minuut viel het tweede doelpunt. Een mooie lage voorzet van David van Rossum kwam via een slim overstapje van Niels Vissers voor de voeten van Tim Barten die zijn tweede doelpunt liet aantekenen: 2-0. Even hierna een schitterend uitgespeelde aanval waarbij uiteindelijk Tim Barten de assist verzorgde op Niels Vissers die eenvoudig de 3-0 kon binnentikken. SCMH geloofde het verder wel waarna Mariahout eenvoudig kon uitlopen naar 6-0 via doelpunten van David van Rossum, Tim Barten en Niels Vissers. Een prachtige solo van Haike van der Burgt werd ternauwernood gered door de doelman van SCMH. Coach Freddy Vermeulen, die na dit seizoen op zoek moet naar een nieuwe assistent omdat Edwin Maas te kennen heeft gegeven om te stoppen, bracht enkele jeugdspelers in: Daan Beniers en Rens Maas, inderdaad de zoon van. Zowel Daan als Rens lieten een uitstekende invalbeurt noteren.

Mariahout reist volgende week af naar koploper Avesteyn die genoeg heeft aan 1 punt om kampioen te worden. Mariahout speelt wel degelijk ergens voor. Op de eerste plaats om resultaat te halen tegen een top-4 tegenstander, Mariahout behaalde tot nu toe slechts 5 punten in betreffende wedstrijden. En op de tweede plaats moet Mariahout alles inzetten om de tweede plaats in de competitie te behalen. Deze tweede plaats geeft namelijk recht op een kortere en aantrekkelijkere route naar een eventuele (voor Mariahout historische) promotie. De technische staf is zich daar volledig van bewust en hopelijk kunnen ze de spelers hierin meenemen. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur op sportpark Avesteyn te Heeswijk-Dinther.