Huib van Zutphen
Huib van Zutphen Foto:

Avesteyn wint overtuigend van Mariahout

Sport Sport Sport

Mariahout - Op een drukbezocht sportpark moest VV Mariahout aantreden voor de uitwedstrijd tegen Avesteyn. De ploeg uit Dinther had aan 1 punt genoeg om kampioen te worden en alle voorbereidingen voor het kampioenschap waren al genomen.

Al direct vanaf het begin liet Avesteyn zien dat ze vastberaden waren om op deze zonnige dag het kampioenschap binnen te halen. De gevaarlijke voorhoede van Avesteyn, en met name Pim van den Boom, wist keer op keer gevaar te stichten in de Mariahoutse verdediging. In de 8e minuut kon Huib van Zutphen een tegendoelpunt nog net voorkomen nadat Rens van Vugt de bal tegen de paal had geschoven. In de volgende aanval wist Van Vugt alsnog met het hoofd te scoren uit een van richting veranderd schot: 1-0. Enkele minuten later de eerste kans voor Mariahout, maar de voorzet van Tim Barten werd door iedereen gemist. Halverwege de eerste helft moest doelman Luc de Wit redding brengen op een gevaarlijk schot van Bram Voets. Één minuut later kon doelman de Wit een vrije trap niet voldoende wegwerken, waardoor Rens van der Vugt de bal kon binnentikken: 2-0. Aan de andere kant kreeg Niels Vissers een kansje, maar zijn schot ging net naast. Doelman de Wit wist te voorkomen dat Rens van der Vugt zijn hattrick scoorde. Mariahout kreeg in de slotfase van de eerste helft nog een grote kans, maar Tim Barten wist vrij voor de goal een voorzet van Niels Vissers niet binnen te werken.

Na de theepauze begon Avesteyn voorzichtig aan de wedstrijd, waardoor Mariahout de eerste kans kreeg. Tim Barten schoof de bal vanaf de 16 buiten bereik van de doelman net naast. In de 55e minuut trok Pim van den Boom naar binnen en schoot de bal prachtig in de lange hoek: 3-0. Enkele minuten later was het wederom Pim van den Boom die hard tegen de paal schoot, de rebound werd nog geblokt door een verdediger van Mariahout, maar het was Guus Barten die vervolgens de bal onder doelman De Wit in de goal schoof: 4-0. Haike van der Burgt had nog een vlammend schot in petto, maar doelman Glenn Buermans wist knap redding te brengen en zo wederom de nul te houden. De laatste kans van de wedstrijd was voor Avesteyn, maar de bal belandde op de paal.

Door deze overwinning werd Avesteyn overtuigend kampioen in de 4e Klasse I. Aanstaande zondag 21 april speelt Mariahout een thuiswedstrijd tegen Herpinia uit Herpen, aanvang 14.00 uur.