Wendy van Deursen
Wendy van Deursen

Degradatie voor Een en Twintig

Sport Sport

Beek en Donk - Ondanks een verdienstelijk gelijkspel tegen de nummer twee Bergeijk is door de resultaten van de concurrerende teams degradatie uit de 1e klasse inmiddels onafwendbaar. Op de beslissende momenten werd te vaak niet thuis gegeven of moest worden aangetreden met een onvolledig of verzwakt team. In het najaar krijgen de spelers de kans om te bewijzen dat deze degradatie als een incident dient te worden beschouwd.

Een en Twintig 2 kan aan een degradatieduel ontkomen door aanstaande week minimaal 2 punten beter te doen dan Valkenswaard. Afgelopen week lieten de Een en Twintig spelers Jeroen Engelhart, Silvain de Koning en Tim van Dalen de kans onbenut om zich in een meer gunstige uitgangspositie te manoeuvreren. Het zo goed als zeker gedegradeerde Renate slaagde er in om een 5-5 gelijkspel af te dwingen. 

Een en Twintig 3 probeert komende week in een rechtstreeks duel met concurrent MTTV aan een degradatiewedstrijd te ontkomen. Eenvoudig zal dit niet worden nu de achterstand op MTTV 4 punten is. Een opgave die extra wordt bemoeilijkt door de afwezigheid van basisspeelster Aum Hamelijnck. Enige hoop biedt wel de vormverbetering van Guido Graat. Met drie overwinningen leverde hij het leeuwendeel van de Beek enk Donkse punten in het met 4-6 verloren duel.

Een en Twintig 4 kan rechtstreekse promotie naar de 3e klasse vergeten nu koploper Flash met nog 1 wedstrijd op het programma niet meer te achterhalen is. Rolf Hendricksen, Bjorn Bor, Tim van Dalen en Ton Paardekoper kunnen zich gaan opmaken voor een promotiewedstrijd tegen een nummer voorlaatst uit de 3e klasse. Wat geldt voor team 4 gaat ook op voor team 5. De achterstand op koploper ATTC is dermate groot dat in alle redelijk niet verwacht kan worden dat dit team het kampioenschap nog uit handen gaat geven. Wanneer komende week Oleksander Pavlovych, Patrick Biemans, Hamed Alisedaghat en Jos de Gruyter er in slagen om in de uitwedstrijd tegen Return Oss een 6-4 overwinning uit het vuur te slepen dan mogen ook deze spelers zich gaan opmaken voor een promotie-degradatiewedstrijd.

Een en Twintig 6 bevindt zich momenteel op een promotie/degradatieplek en zal aanstaande week in de wedstrijd tegen kampioen Stiphout flink aan de bak moeten om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Een voorsprong van slechts 2 punten op de nummer laatst is immers alles behalve geruststellend te noemen. Een en Twintig 7 is inmiddels zeker van de laatste plaats. Een plaats die zij vanaf wedstrijd 1 bezet hebben gehouden. Toch kunnen Chris Klingsporn, Petri Dovens, Wendy van Deursen en Shaun Marien met een tevreden gevoel terugkijken op de door hun gespeelde wedstrijden waarbij weliswaar vaak met ruime cijfers werd verloren, maar waarbij de nederlagen ook steeds minder groot werden.

Het jeugdteam van Een en Twintig herstelde zich knap van de 10-0 nederlaag van een week eerder. In de uitwedstrijd tegen Taverbo wisten Roos van Schip, Niels van Kessel en Lisa Seelen tegenstander Taverbo knap op een 5-5 gelijkspel te houden.