Stefan Hamelijnck
Stefan Hamelijnck

Teams Een en Twintig vrezen voor degradatie

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Nu het tafeltennisseizoen in de beslissende fase komt, kan stilaan een voorlopige balans worden opgemaakt. Een balans die voor diverse teams van Een en Twintig een negatief resultaat lijkt te gaan geven.

Team 1 werkte afgelopen week een dubbelprogramma af. Tegen de koploper en inmiddels kampioen Deurne kwamen de Een en Twintig spelers goed voor de dag, maar in de breedte toch net wat te kort. De 7-3 nederlaag gaf een goed beeld van de krachtsverhoudingen. In de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen Stiphout werd een verdienstelijk 5-5 resultaat behaald. Een en Twintig is door deze resultaten afhankelijk geworden van de prestaties van de naaste concurrenten. Aanstaande donderdag, in de laatste wedstrijd van het seizoen, kan het nog een ultieme poging doen om te ontsnappen aan degradatie.

Een en Twintig 2 heeft ondanks een 7-3 nederlaag tegen Veldhoven de touwtjes nog wel zelf in handen. Wil Een en Twintig gevrijwaard blijven van de strijd om degradatie, dan dient in de thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande Renata een (liefst grote) overwinning geboekt te worden. Een en Twintig 3 heeft ook nog alles zelf in handen. Dankzij een knappe 3-7 uitoverwinning op Veldhoven lijkt handhaving voor dit team zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Een en Twintig 4 houdt dankzij een 8-2 overwinning op de Meppers uitzicht op het kampioenschap. Bij Een en Twintig waren de spelers Rolf Hendricksen (alweer), en Bjorn Bor ongenaakbaar voor al hun tegenstanders. Ton Paardekoper had kans op meer maar sloot de avond af met 1 persoonlijke overwinning. Een en Twintig 5 bracht via een 6-4 overwinning op koploper ATTC de spanning terug in de competitie. Met nog twee wedstrijden te gaan lijken naast Een en Twintig nog twee verenigingen kans te maken op het kampioenschap. Aanstaande week kan Een en Twintig de lachende derde worden wanneer zij zelf een goed resultaat neerzetten en de beide titelconcurrenten elkaar gaan bestrijden.

Ook Een en Twintig 6 dient na een 4-6 nederlaag tegen nummer laatst Unicum te vrezen voor rechtstreekse degradatie. De voorsprong op Unicum is door de 6-4 nederlaag geslonken tot een schamele 2 punten. Een en Twintig 7 behaalde voor de tweede maal dit seizoen een prima 5-5 gelijkspel tegen Budilia. 

Het jeugdteam van Een en Twintig werd in Veldhoven getrakteerd op een maximale 10-0 nederlaag. Thomas Orbon, Niels van Kessel en Lisa Seelen boden weliswaar goed tegenspel, maar zagen de tegenstanders toch telkens met de winst er vandoor gaan.