Opnieuw puntendeling voor Sparta’25

Sport Sport Sport

Beek en Donk - In de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen moest Sparta’25 het opnemen tegen het Tilburgse Sportclub ’t Zand. Na twee gelijke spelen zou een overwinning welkom zijn om de doelstelling om rechtstreeks klasse behoud te bewerkstelligen. Helaas moest Sparta’25 wederom genoegen nemen met één punt en daar mocht men achteraf gezien tevreden mee zijn aangezien de Beek en Donkenaren even na rust nog tegen een 0-2 achterstand aankeken.

Sparta begon slecht aan de wedstrijd en moest toezien dat ’t Zand het betere van het spel had. Na een klein half uur spelen kwamen de Tilburgers dan ook op een 0-1 voorsprong. Cas Verbruggen kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm in het strafschopgebied waarna de scheidsrechter naar de strafschopstip wees. De speler van ’t Zand liet doelman Bram Werdens kansloos. Na de achterstand kwamen de groen-witten iets beter in hun spel. Voor rust kreeg Mike Janssen de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn schot ging over het doel.

De tweede helft was nauwelijks hervat toen Sparta’25 al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Bram Werdens beoordeelde een bal niet goed waardoor deze over de doellijn verdween. Het was Freek Schoones die de spanning weer terug bracht in de wedstrijd. Freek kwam oog in oog te staan met de doelman van de bezoekers en wist te scoren, 1-2. Uiteindelijk wist Sparta nog één punt over te houden aan de wedstrijd. Het was Mike Janssen die in het strafschopgebied de bal niet vol wist te raken maar door de helpende hand van een Tilburgse verdediger belandde de bal toch in het doel, 2-2.

Door deze uitslag blijft het spannende in de 1e klasse. Volgende week gaat Sparta op bezoek bij Moerse Boys uit Zundert die ook nog volop aan het strijden zijn om de achtste plaats om nacompetitie dan wel degradatie te ontlopen.