Sparta’25 ontsnapt aan nederlaag

Sport Sport Sport

Beek en Donk - Gezien de stand op de ranglijst en de wens om eventuele nacompetitie te ontlopen was het belangrijk dat Sparta’25 de wedstrijd tegen SV Top winnend zou afsluiten. Na 90 minuten moest Sparta genoegen nemen met één punt en moest hiervoor doelman Bram Werdens bedanken die in de blessuretijd nog een strafschop van Top wist te keren.

De eerste helft was zeer rommelig. Balbezit was van beide zijden maar van korte duur en de aantal kansen om uit te scoren waren zeer beperkt. De spits van SV Top was in de 25e minuut dicht bij de openingstreffer, maar kon zijn voet niet goed tegen de bal krijgen. Aan de kant van groen-witten was het Mike Janssen die dicht bij een doelpunt was, maar zijn schot ging over het doel. Ook Rick van Heijnsbergen die op links oog in oog met de doelman van SV Top kwam kreeg de bal niet in het doel. Toch waren het de Beek en Donkenaren die met een 0-1 voorsprong gingen rusten. Een duwtje in het strafschopgebied op Denzel Hajema werd door de scheidsrechter bestraft met een strafschop. Deze werd overtuigend door Freek Schoones verzilverd.

De tweede helft was al niet veel beter. Sparta gaf de Ossenaren te veel ruimte waardoor men zich zelf in de problemen bracht. Ondanks dat wist Sparta door Freek en Rick nog enkele keren gevaarlijk te worden maar ook SV Top wist diverse keren gevaarlijk op te komen en het strafschopgebied binnen te dringen. In de 70e minuut schoot TOP nog op de paal, maar tien minuten later kwamen de Rood Witten op gelijke hoogte, 1-1.