Eerste uitoverwinning van het seizoen voor Sparta’25

Beek en Donk - Sparta’25 behaalde zondag de eerste uitoverwinning van het seizoen. Hiervoor wisten de groen-witten Moerse Boys uit Zundert met 1-2 te verslaan. Een heel belangrijke overwinning in de strijd om nacompetitie te ontlopen.

Ook voor Moerse Boys was het een belangrijke wedstrijd want met één wedstrijd minder gespeeld zouden zij op 5 punten van Sparta kunnen komen en drie punten afstand kunnen nemen van de SV Top en VOAB die met 16 punten onder aan de ranglijst staan.

Het hobbelige veld liet weinig goed voetbal toe waardoor beide teams veelvuldig de lange bal hanteerden. Op basis van kansen was Sparta het betere team. Al vrij snel na de aftrap was Daan van Heijnsbergen dicht bij de openingstreffer, zijn schot ging rakelings naast het doel. Een tiental minuten later was het opnieuw Daan van Heijnsbergen die gevaar wist te stichten. Zijn kopbal kon echter worden gekeerd door de Zundertse doelman. In de 34e minuut kwamen de Beek en Donkenaren op een verdiende voorsprong. Het was Denzel Hajema die tot twee keer kon aanleggen. Zijn eerste schot wist de doelman nog te stoppen maar in de rebound liet Hajema de doelman kansloos, 0-1.

De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Het waren dan ook de groen-witten die de eerste kans kregen om verder afstand te nemen. In de 60e minuut kwam Freek in een prima scoringspositie maar zijn schot belanden in de handen van de keeper. In de 64e minuut moest Sparta toezien dat Moerse Boys op gelijke hoogte kwam. De eerste kans van de wedstrijd van de gastheren resulteerde direct in een doelpunt. Uit een voorzet van links werd de bal onhoudbaar binnen gekopt. Sparta had maar zes minuten nodig om weer op voorsprong te komen. Het was Denzel Hajema die er voor zorgde dat Freek Schoones de 1-2 op het scorebord kon zetten.

Hierna wisten beide teams niet meer te scoren zodat Sparta een zwaarbevochten maar verdiende overwinning mee naar Beek en Donk mocht nemen.

De komende twee weekenden komt Sparta niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 mei in Oosterhout waar Sparta het om 14.00 uur zal opnemen tegen TSC.