Daan Raijmakers maakte zijn debuut in de basis
Daan Raijmakers maakte zijn debuut in de basis Foto:

Mariahout en Herpinia delen de punten

Mariahout - In de wedstrijd tussen de nummer 4 en 5 van de ranglijst stond er op papier nog veel op het spel, maar de wedstrijd behaalde geen hoog niveau. Mariahout vocht voor de laatste kans op de nummer twee positie op de ranglijst, wat een gunstig schema voor de nacompetitie oplevert. Herpinia strijdt nog tegen degradatie, maar maakt ook nog kans op het binnenhalen van de derde periodetitel.

Als gevolg van enkele blessures startte jeugdspeler Daan Raijmakers in de basis en speelde een sterke wedstrijd in de verdediging van VV Mariahout. Mariahout had direct vanaf het begin een duidelijk veldoverwicht, maar dit resulteerde niet in veel uitgespeelde kansen. Na 10 minuten leek Tim Barten te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. David van Rossum had een mooie passeerbeweging op de achterlijn, maar zijn strakke voorzet werd door iedereen gemist. Doelman Robin Derks van Herpinia bracht daarna eenvoudig redding op een schot van Tim Barten. Mariahout had de hulp van Herpinia nodig om op voorsprong te komen. In de 37e minuut een te korte terugspeelbal, waarna Tim Barten er als de kippen bij was om vervolgens de doelman te omspelen en de bal in het doel te schuiven: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust kwam Mariahout feller uit de startblokken en dit resulteerde al na 3 minuten in het tweede doelpunt: Stijn van den Heuvel trok vanaf links naar binnen en schoot de bal hard in de lange hoek binnen: 2-0. Mariahout bleef de sterkere ploeg en gaf in deze fase weinig kansen weg. Niels Vissers probeerde een voorzet van Chiel van Wanrooij achter zijn standbeen binnen te tikken, maar zijn inzet werd geblokt. Herpinia werd de laatste 15 minuten iets sterker, en dit resulteerde in een bal die uit een corner op de lat werd getikt. Enkele minuten later omspeelde Rowdy Megens zijn directe tegenstander en punterde de bal onhoudbaar binnen: 2-1. Herpinia ging meer op de aanval spelen en probeerde met hoge ballen in de 16 gevaar te stichten. Dit resulteerde ver in blessuretijd tegen de verhouding in de gelijkmaker: het was wederom Rowdy Mertens die in twee pogingen de bal via een verdediger binnen wist te schieten: 2-2. Mariahout trok nog eenmaal ten aanval, maar op het moment dat de bal gevaarlijk voor het doel van Herpinia kwam floot scheidsrechter Straatman voor het einde van de wedstrijd.

Door dit gelijkspel verliest VV Mariahout onnodig het zicht op de tweede plaats. Op zondag 12 mei speelt Mariahout de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SJO/SSA VESTA’19 uit Ravenstein, aanvang 14.30 uur. Deze dag wordt ook de afsluiting van seizoen 2023–2024 gevierd.