Afbeelding

Margarethagilde onthuld aankondigingsbord

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij het gilde sint Margaretha werd op zondag 26 november het aankondigingsbord onthuld. Om 13.00 uur verzamelden de gildebroeders en de genodigden zich in het paviljoen, waar eerst de koffie en cake genuttigd werden. Vervolgens heette hoofdman Theo de jong iedereen van harte welkom. Daarna werd er vertrokken met tromgeroffel naar de poort van de ingang waar het bord is geplaatst.

Daar aangekomen werd door Hoofdman Theo de jong en oud beschermheer Geert Swinkels het lint doorgeknipt om zodoende bij het bord te komen. De Koning Toon Thijssen deed het woord en prees in zijn speech de twee jubilarissen die dit geschonken hadden aan het gilde. Hij zei in zijn woord dat de twee gildebroeders die 50 jaar lid zijn van het gilde het mogelijk hebben gemaakt om dit bord tot stand te laten komen. Dit was mede mogelijk gemaakt door Theo en Bas Leenders van Leenders RVS uit Beek en Donk. Ook medewerker Erik de Jong had hier zijn aandeel in. In het bord zelf was een foto en het ontstaan verwoord van het gilde door Henk van Beek en Henk de Hair.

Door tromgeroffel werd het aankondigingsbord ontdaan van de gildevlag en kwam een mooi rvs-bord tevoorschijn met daarin de foto. De Hoofdman Theo de jong bedankte iedereen die hier zijn aandeel in had en verzocht iedereen weer naar het paviljoen te gaan om een drankje te nuttigen wat aangeboden was door Geert Swinkels. Na een mooie middag werd er rond 17.00 uur afgesloten. Het Gilde bedankt Theo de Jong en Geert Swinkels voor het schenken van dit mooie aankondigingsbord.