Doelpuntenmaker Rick van Heijnsbergen in actie tegen Sarto
Doelpuntenmaker Rick van Heijnsbergen in actie tegen Sarto Foto: Seraf Vereijken

EFC laat Sparta’25 kansloos

Beek en Donk - Sparta’25 verloor afgelopen zondag kansloos van EFC Eersel. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil maar 1 punt op de ranglijst in het voordeel van EFC, maar op het veld was het verschil veel groter.

Al vrij snel kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong, geholpen door de verdediging van Sparta’25. Toch wisten de Beek en Donkenaren niet veel later op gelijke hoogte te komen. Uit een vrije trap wist Rick van Heijnsbergen de Eerselse doelman te verschalken, 1-1. Ondanks de gelijkmaker was het EFC dat het spel dicteerde en dat na een half uur spelen opnieuw op voorsprong wist te komen, 2-1. In de extra tijd van de eerste helft wist EFC nogmaals het net te vinden waardoor Sparta met een 3-1 achterstand ging rusten. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld waardoor Sparta’25 maar sporadisch gevaar kon stichten. EFC daarentegen wist nog tweemaal te scoren waardoor uiteindelijk een 5-1 eindstand op het scorebord kwam. Aanstaande zondag neemt Sparta’25 het in eigen huis op tegen de nummer 3 Emplina, aanvang 14.00 uur.