Afbeelding

Theo de Jong Mzn neemt na 26 jaar afscheid als Hoofdman sint Margaretha gilde

Algemeen

Aarle-Rixtel - De jaarvergadering van gilde Sint Margaretha werd gehouden op woensdag 7 februari. Hoofdman Theo de jong opende de vergadering met de christelijke groet. Bij het openingswoord zei Theo dat hij deze vergadering voor de laatste keer zal leiden.

De Hoofdman evalueerde de afgelopen maand en de notulen werden doorgesproken. De voorzitter bedankte de notulist en de dekenrentmeester nam het financieel verslag door. Daarna gaf de voorzitter het woord aan Ed Vincent, die het jaarverslag in boekvorm had gemaakt. Ed nam enkele bewogen stukken door met de Gildebroeders en daarna bedankte de voorzitter Ed voor dit mooie jaarverslag. Verder werd het jaarprogramma met de leden doorgenomen. Hierna volgde een kleine pauze. Na de pauze gaf de voorzitter het woord aan beschermheer Noud Swinkels. Men ging daarna verder met de bestuursverkiezingen, want er moest gestemd worden voor een nieuwe Hoofdman. Alle Gildebroeders stemde voor en zo kon men de nieuwe Hoofdman Toon Thijssen voordragen. Daarna werd ook de nieuwe voorzitter voorgesteld, want de functie Hoofdman en Voorzitter werd gesplitst. Giedo van Stiphout werd de nieuwe voorzitter. Daarna werd door Theo de Jong het Hoofdmanschild en stok overgedragen aan de nieuwe Hoofdman Toon Thijssen. Tevens werd ook de Voorzittershamer overhandigd aan Giedo van Stiphout. Hij gaf het woord aan Toon Thijssen, de Hoofdman. Deze bedankte Theo voor zijn inzet als Hoofdman en Voorzitter.

Als je al 26 jaar in een bestuur zit en 50 jaar gildebroeder bent heb je al veel mensen leren kennen. De Hoofdman bood een grote fles rode wijn aan Theo en aan zijn vrouw Rikie een mooie bos bloemen. Nadien had de Hoofdman nog een verrassing in petto voor Theo. Alle Gildebroeders waren overeengekomen dat Theo benoemd moest worden tot erelid van het gilde. De hoofdman benoemde Theo als erelid van het gilde en bood hem een schild en oorkonde aan namens het hele gilde. Theo was duidelijk verrast en bedankte alle gildebroeders hiervoor. Hierna nam de voorzitter de vergadering over en werd er gestemd voor een nieuw bestuurslid; Frans Coppens. Deze werd aangenomen door het gilde om de komende jaren het bestuur bij te staan. De dekenschrijver was ook aftredend en herkiesbaar, deze werd met volledige stemming herkozen. Daarna ging men over tot het zingen van het aloude gildelied onder trombegeleiding. Na de rondvraag sloot voorzitter Giedo van Stiphout de vergadering met de christelijke groet en bedankte nogmaals Theo de jong voor zijn grote inzet van het gilde.